Το Κρεμλίνο δεν απάντησε στο αν γνώριζε ή όχι για την επίθεση του Ιράν

Το Κρεμλίνο δεν επιβεβαίωσε το αν η Μόσχα γνώριζε ή όχι για τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ, ωστόσο ζήτησε από όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε όλες τις πλευρές να μη συμμετάσχουν σε ενέργειες που θα έφερναν νέα αντιπαράθεση, προειδοποιώντας ότι αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

propoli

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς σήμερα αν η Τεχεράνη, με την οποία η Μόσχα διατηρεί στενούς δεσμούς, είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία εκ των προτέρων για τις πυραυλικές επιθέσεις του Σαββάτου στο Ισραήλ, δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα να πει επί του θέματος.

«Δεν θέλουμε καν να μιλήσουμε για την κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης. Αυτό είναι ενάντια στα συμφέροντα του Ισραήλ, του Ιράν και ολόκληρης της περιοχής», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία συνεχίζει τις στενές, εποικοδομητικές επαφές εργασίας με το Ιράν», είπε ο Πεσκόφ. Και πρόσθεσε: «Έχουμε επίσης εποικοδομητικές επαφές με το Ισραήλ». Διεξάγουμε διάλογο, συζητάμε για την ανάγκη αποκλιμάκωσης. Καλούμε όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν λογική αυτοσυγκράτηση».

Ο Πεσκόφ είπε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή.

«Εάν μιλάμε για μια «απευθείας» σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δεν θα αποκαλούσα την παρούσα σύγκρουση έμμεση» τόνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Όταν καταστρέφεται το προξενείο μιας χώρας, δύσκολα μπορεί να ονομαστεί έμμεση σύγκρουση» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Loading