Τραγωδία στην Κύπρο – 27χρονη καταπλακώθηκε από τζιπ κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης

Η 27χρονη Νάταλι Νεοφύτου έγινε μέλος της Εθνικής Φρουράς Κύπρου ως Συμβασιούχος Οπλιτής μόλις πριν από λίγους μήνες

Η 27χρονη συμμετείχε σε άσκηση μηχανοδήγησης και καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν ανοιχτό και δεν διέθετε ζώνη ασφαλείας. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 19χρονος κληρωτός στρατιώτης και συνοδηγός συνομήλικός του δόκιμος αξιωματικός.

propoli

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους το αυτοκίνητο ανατράπηκε και η 27χρονη Νάταλι έπεσε από το όχημα, καταλήγοντας στο έδαφος με το τζιπ να την καταπλακώνει. Ο στρατιώτης και ο δόκιμος αξιωματικός δεν τραυματίστηκαν.

Μεταφέρθηκε άμεσα με στρατιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να την σταθεροποιήσουν ώστε να μεταφερθεί στο χειρουργείο. Η 27χρονη τελικά υπέστη ανακοπή καρδιάς και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθεί επισήμως η αιτία θανάτου, αλλά όπως δήλωσαν από χθες οι γιατροί, τα τραύματα της ήταν ασύμβατα με τη ζωή. Είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα, είχε τραύματα στο κεφάλι και στα εσωτερικά όργανά της είχε προκληθεί αιμορραγία.

Σήμερα πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο του δυστυχήματος, ο υπουργός άμυνας Χ. Πετρίδης και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Ζερβάκης. Παράλληλα διεξάγεται έρευνα από την αστυνομία και τη στρατονομία, για να διαπιστωθεί πώς έγινε η ανατροπή του οχήματος σε μια άσκηση ρουτίνας, όπου σύμφωνα με τα μέτρα που τηρούνται, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να συμβεί. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, ανέφερε στο ΡΙΚ ότι «δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε και πώς έγινε, αλλά αυτό θα διερευνήσουμε. Δεν συνέβη ξανά κάτι παρόμοιο, για να μπορούμε να έχουμε την εμπειρία. Η εμπειρία δείχνει ότι αν τηρούνται όλα αυτά που κάνουμε στη μηχανοδήγηση, με τις οδηγίες που υπάρχουν, δεν συνέβη ποτέ κάτι παρόμοιο. Το συγκεκριμένο όχημα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που δεν έχει κάλυμμα πίσω».

Το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό, ώστε η κηδεία της, να τελεστεί δημοσία δαπάνη.

Δείτε επίσης: Φλώρινα: Αποκαλύψεις που σοκάρουν – Ο πατέρας της την βίαζε 3 φορές την εβδομάδα

Loading