Βαλτιμόρη: Αποκλείεται το ανθρώπινο λάθος στην πρόσκρουση του πλοίου στη γέφυρα – Πιθανότερη η βλάβη στη μηχανή

Τρομακτικές είναι οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει από τη στιγμή που το φορτηγό πλοίο Dali προσέκρουσε στη γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη η οποία κατέρρευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στη γέφυρα ενδέχεται να βρίσκονταν ακόμη και 20 άτομα τα οποία βρέθηκαν στο νερό μετά την πρόσκρουση.

propoli

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Maritime Risk and Safety Consultants Ltd, η πιθανότερη εξήγηση για την πορεία του πλοίου ήταν κάποια μηχανική βλάβη στο μήκους 300 μέτρων φορτηγό σημαίας Σιγκαπούρης.

Ο ίδιος λέει ότι η πιθανότητα ανθρώπινου λάθους σχεδόν αποκλείεται, αφού ήταν πολλά άτομα σε υπηρεσία εκείνη την ώρα.

«Δεν υπάρχει χώρος για λάθη ενός ατόμου γιατί κάποιοι άλλοι που θα ήταν παρόντες θα φώναζαν “κάτι συμβαίνει εδώ”» πρόσθεσε ο Βρετανός ειδικός. Κατά τον ίδιο «η πιθανότερη αιτία του συμβάντος είναι κάποια βλάβη στη μηχανή του πλοίου ή στο σύστημα πλοήγησης».

Το βρετανικό κανάλι προχώρησε σε ανάλυση των καρέ πριν την πρόσκρουση του πλοίου αλλά και των δεδομένων από την κίνησή του, σημειώνοντας ότι το Dali φαίνεται να χάνει ισχύ στη μηχανή, να προσαρμόζει την πορεία του και να βγάζει καπνό πριν να χτυπήσει τη γέφυρα στη Βαλτιμόρη.

Τα στοπ καρέ από το σημείο της πρόσκρουσης δείχνουν ότι στις 01:24:32 τοπική ώρα, το πλοίο έχασε ισχύ για περίπου ένα λεπτό. Έπειτα άρχισαν να βγαίνουν καπνοί και τα φώτα έσβησαν πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα.

Στις 01:28:44 τοπική ώρα Βαλτιμόρης το πλοίο προσκρούει σε πυλώνα της γέφυρας που καταρρέει μέσα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Έχει αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης, μπορεί να έχουν βρεθεί στο νερό 20 εργάτες. Η προσπάθεια των Αρχών είναι δύσκολη λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας αλλά και του πετρελαίου που έχει χυθεί στο νερό.

Δείτε επίσης: Σοκ στη Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση φορτηγού πλοίου – Υπήρχαν επτά εργάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading