Πύραυλο αγνώστου τύπου εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα προς τα ανατολικά
Η συγκεκριμένη εκτόξευση δείχνει να είναι η πρώτη δοκιμή τέτοιου οπλικού συστήματος από την Πιονγκγιάνγκ για το 2022, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ιαπωνίας, ο Νομπούο Κίσι ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα και θεωρείται πως ήταν βαλλιστικός διένυσε απόσταση 500 χιλιομέτρων και έπεσε στη θάλασσα, εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν σήμερα και οι αρχές χωρών της περιοχής, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τις δυνατότητες των ενόπλων της δυνάμεων ώστε να αντιμετωπιστεί η ασταθής διεθνής κατάσταση, όπως το έθεσε.
Δείτε επίσης: Σουηδία: Μαχήτρια του ISIS κατηγορείται ότι στρατολόγησε τον 12χρονο γιο της στο Ισλαμικό Κράτος
- Νέο σύστημα ενημέρωσης δικηγόρων μέσω SMS: Ορισμός δικασίμου και αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο
- Στήριξη του ΙΣΘ στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών κατά του clawback
- Κομισιόν: Σχέδια για ταχύτερους και πιο συνδεδεμένους σιδηροδρόμους στην Ευρώπη – Έως 4 ώρες Βερολίνο–Κοπεγχάγη και 6 ώρες Σόφια–Αθήνα
- Ανησυχίες Ευρωπαίων για κλιματική κρίση, πόλεμο και οικονομική αβεβαιότητα
- Κώστας Παπαζάχος στο Πρακτορείο FM: «Δε συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον σεισμό»
![]()
