Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύεται να αναπτύξει τη συνεργασία με την Κίνα

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε πως θα ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις με την Κίνα σε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Αυτό συζητήθηκε κατά την συνάντησή του με την κινεζική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ για τους εορτασμούς της 70ής επετείου από τον τερματισμό του πολέμου της Κορέας, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

propoli

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κοινή πρόθεση των δύο κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν την περίπλοκη διεθνή κατάσταση με δικές τους πρωτοβουλίες και να αναπτύξουν σταδιακά τη φιλία και την συντροφική συνεργασία τους σε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο, όπως αναφέρει το KCNA.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ, όπου ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας παρακολούθησε την εκδήλωση μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από την Κίνα και τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης παρουσιάστηκαν νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBM) που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, καθώς και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Δείτε επίσης: Πακιστάν: Οκτώ νεκροί και εννέα τραυματίες από πτώση τουριστικού βαν σε χαράδρα

Loading