Αλεξανδρούπολη: Έτσι κατάλαβαν οι γονείς ότι η βρεφονηπιοκόμος κλείδωνε τα παιδιά τους σε αποθήκη

Τα όσα εξοργιστικά συνέβαιναν στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης έφερε στο φως πατέρας ενός παιδιού και ο ένας μετά τον άλλον οι γονείς άρχισαν να συνδέουν τις ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους.

Η βρεφονηπιοκόμος κλείδωνε παιδάκια τριών ετών σε μία μικρή, δίχως φως αποθήκη ενώ όπως καταγγέλλουν γονείς, κάποιες φορές δεν δίσταζε να τα δένει και σε μία καρέκλα.

propoli

Η παιδαγωγός φέρεται να παραδέχτηκε ότι έβαζε τα παιδιά στον συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Αλεξανδρούπολη: Συγκλονίζουν οι γονείς των παιδιών που έμπαιναν τιμωρία

Η μητέρα ενός κοριτσιού, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πώς διαπίστωσε ότι το παιδί της έμπαινε τιμωρία. «Μου έδειξε ότι τους βάζει στα καρεκλάκια, τους δένει τα χεράκι, είχε μια σφυρίχτρα στο λαιμό της, την έβγαλε από τον λαιμό της και μου έδεσε τα χεράκια. Από εκεί, πήρε τον μπαμπά από το χέρι, τον πέταξε στο μπάνιο, έσβησε το φως και τους έκανε με το δάχτυλο “εκεί θα κάτσεις”. Λέω “ποιος κάνει αυτό το πράγμα;” και μου δείχνει, η κυρία στον παιδικό τα κάνε όλα αυτά όταν δεν ακούνε και πρέπει να ηρεμήσουν», περιέγραψε η μητέρα.

Άλλη μητέρα κατήγγειλε: «Το δικό μου το παιδί εδώ και ένα τρίμηνο, ενώ είναι ένα παιδί που δεν φοβάται ξυπνούσε στον ύπνο του, έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο, μην με πας σχολείο, άνοιξε το φως, με αγκάλιαζε, τα απογεύματα όταν άρχισε να σκοτεινιάζει κι έλεγε θέλω να βγει ο ήλιος. Η δασκάλα είπε ότι, εντάξει αυτό γίνεται για να ηρεμήσουν τα παιδιά και δεν τα κρατάει πολύ ώρα μέσα, δύο με τρία λεπτά».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι δύο βρεφονηπιοκόμοι απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Δείτε επίσης: 107 ένστολοι με καταδίκες παραμένουν στην ΕΛΑΣ, όπως ο σκοπός στους Αγ. Αναργύρους – Οι παθογένειες που ανέδειξε η γυναικοκτονία

Loading