Αλεξανδρούπολη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την παιδαγωγό που κλείδωνε τα παιδάκια σε αποθήκη

Η διευθύντρια του δημοτικού παιδικού σταθμού δήλωσε άγνοια για το περιστατικό και ενημέρωσε η ίδια τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε ότι εκτός από την πειθαρχική, θα αρχίσει και η ποινική έρευνα για τις δύο παιδαγωγούς οι οποίες κλείδωναν σε αποθήκη τα παιδιά σε δημοτικό παιδικό σταθμό της περιοχής.

propoli

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την πολύκροτη υπόθεση με την παιδαγωγό προανήγγειλε την Κυριακή ο δήμαρχος της Αλεξάνδρουπολης, μιλώντας στον Σωτήρη Μπέσκο και το Talk Radio.

Ο δήμαρχος έχει ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για τις παιδαγωγούς, με τις δύο γυναίκες να έχουν ήδη απομακρυνθεί από τον παιδικό σταθμό.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι εκκρεμεί η απολογία τους, ενώ αύριο θα παραδοθεί η σχετική κλήση. Σημείωσε πως και των δύο οι φάκελοι μέχρι σήμερα ήταν «καθαροί», απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η δράση της αποκαλύφθηκε όταν ένα 3χρονο παιδάκι, είπε στον πατέρα του «να κάτσει φρόνιμος αλλιώς θα τον κλειδώσει στο αποθηκάκι με κλειστό φως».

Ο πατέρας έκπληκτος ρώτησε το παιδί «πού το είχε ακούσει αυτό» και τότε εκείνο του απάντησε πως αυτό τους κάνει η δασκάλα στο σχολείο. Όταν οι γονείς ζήτησαν εξηγήσεις από την παιδαγωγό, αυτή μάλιστα το παραδέχθηκε και υποστήριξε ότι το έκανε προκειμένου να ηρεμήσουν κάποια παιδιά που ήταν πολύ ζωηρά.

Οι γονείς ζήτησαν εξηγήσεις από τη διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε τίποτα, και ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Ηλία Δαστερίδη.

Ακολούθησε συνάντηση των γονιών του κοριτσιού με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος μετά την καταγγελία απομάκρυνε από τα καθήκοντά τους τόσο τη συγκεκριμένη βρεφονηπιοκόμο, όσο και τη δεύτερη υπεύθυνη στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η βρεφονηπιοκόμος- που κλήθηκε να δώσει γραπτές εξηγήσεις- φέρεται να παραδέχθηκε ότι έκλεινε τα νήπια σε μια μικρή αποθήκη 2Χ2 μέτρων, την οποία αποκαλούσε «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Loading