ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ (FLYOVER) (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ για FlyOver: «Παγώνουν» όλες οι εργασίες για το Fly Over

Σταματούν οι εργασίες μέχρι νεωτέρας όπως ενημέρωσε ο Χρήστος Παπαστεργίου.

Την απόφαση να σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες κατασκευής του Flyover έχει πάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου.

propoli

Δείτε την ανάρτηση:

Οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν να σταματήσουν οι εργασίες αφού όπως τόνισαν δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη.

Οι φορείς στην αίτησή τους τόνιζαν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ξεκινήσει εργασίες γεώτρησης σε ρέματα του Σέιχ Σου με κίνδυνο πρόκλησης ανεπίστρεπτης βλάβης του δάσους. Όπως επισημαίνεται, «μεταξύ των λόγων αναστολής είναι η δημιουργία ανεπανόρθωτης βλάβης στο Σέιχ Σου λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων».

Παράλληλα η αίτηση αναστολής αναφέρεται και στην εξαγγελθείσα κατεδάφιση των γεφυρών σύνδεσης της πόλης με το δάσος (γέφυρα Περραιβού, Αγίου Παύλου κ.λπ.) με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων και όχι μόνο.

Ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινουπολίτικων κ. Αλέξανδρος Αδαμίδης μίλησε στην politic για τη συγκεκριμένη απόφαση και επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας πως δόθηκε προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών, τονίζοντας πως «δεν το περιμέναμε, διότι την επόμενη εβδομάδα συζητείται η αίτηση ακύρωσης της κατασκευής του έργου».

«Οι εργασίες παύουν από σήμερα μέχρι νεωτέρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει ενόψει της αίτησης ακύρωσης να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διασφάλισης μετακίνησης των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης όπως τα ασθενοφόρα κλπ».

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να τηρηθεί ο νόμος, να υπάρξει δηλαδή μελέτη για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που είχε βγει από τον Σύνδεσμο Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολίτικων:

«Σε συνέχεια των νομικών ενεργειών μας, ενημερώνουμε ότι έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η αίτηση αναστολής προόδου των εργασιών της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Fly Over).

Θυμίζουμε ότι με την κύρια αίτηση ακύρωσης του έργου, που κατατέθηκε ήδη από το Σύνδεσμο κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών στο ΣτΕ, υπερτονίζεται η ταλαιπωρία που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ήδη από την απαρχή των εργασιών. Παράλληλα, προβάλλονται οι σοβαρές ελλείψεις της περιβαλλοντικής μελέτης, αλλά και η παντελής έλλειψη τόσο της κυκλοφοριακής μελέτης του έργου όσο και της μελέτης οδοποιίας!

Εγκληματικές ελλείψεις τις οποίες συνομολογεί ανερυθρίαστα και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με το πρόσφατο επίσημο έγγραφό του, στο οποίο «μας καθησυχάζει» με τη διαβεβαίωση ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Α΄ εξαμήνου του 2024! Δηλαδή αποφάσισαν ένα φαραωνικό έργο και υπέγραψαν σύμβαση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ΔΙΧΩΣ τις απαραίτητες μελέτες!

Στο μεταξύ, τα προβλήματα εντοπίζονται ήδη, πέραν της διογκωμένης κίνησης στον περιφερειακό, πλέον και στον αστικό ιστό της πόλης, στην ανυπαρξία θέσεων στάθμευσής, στα πρόστιμα που πέφτουν «βροχή» ενώ παράλληλα η τροχαία «εξυπηρετεί» την κυκλοφορία (και το έργο) ξηλώνοντας πινακίδες. Ταυτόχρονα, σημειώνονται και οι πρώτες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου σχετικά με τις απαγορεύσεις μετακίνησης και στάθμευσης εντός του κέντρου.

Τέλος, διαπιστώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η πρόσβαση στην υγεία είναι πλέον θέμα «τύχης». Κατά τα λοιπά, εμείς είμαστε οι «περίεργοι», οι «γκρινιάρηδες», οι «τα ίδια κάνατε με τον περιφερειακό»… Θα καταλάβετε πόσο δίκιο έχουμε όταν οι συνέπειες θα είναι ΟΛΕΘΡΙΕΣ και δυστυχώς ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ τόσο στο περιβάλλον όσο και στις ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Συνεχίζουμε το νόμιμο και πάνω απ’ όλα ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!».

Loading