Με μια ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού σχολίασε την απόφαση της Βουλής, στις 22 Ιουλίου 2025, να παραπέμψει τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή όχι για κακούργημα – όπως ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – αλλά μόνο για πλημμέλημα, σχετικά με την υπόθεση των οικονομικών του ΟΣΕ.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κάνοντας λόγο για κατάχρηση εξουσίας, θεσμική εκτροπή και ηθική κατάρρευση.
«Όπως ακριβώς το είχε πει ο κ. Γεωργιάδης στο ντελίριο της αλαζονείας του: “Εμείς, η Κυβέρνηση, έχουμε την πλειοψηφία και άρα εμείς αποφασίζουμε ποιος είναι ένοχος και ποιος όχι”», σημειώνει δηκτικά στην ανάρτησή της, υπογραμμίζοντας πως η πλειοψηφία των 157 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας «ξεπλύνε» έναν άνθρωπο για τον οποίο υπήρχαν σαφείς ενδείξεις εγκληματικής αμέλειας.
Καταγγέλλει πως ο Κώστας Καραμανλής:
- Είχε στα χέρια του γραπτές προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο δυστυχήματος.
- Διαβεβαίωνε δημοσίως πως «κανείς δεν δικαιούται να αμφισβητεί την ασφάλεια των τρένων».
- Χρησιμοποίησε ευρωπαϊκά κονδύλια όχι για την ενίσχυση της ασφάλειας, αλλά για άλλες, αδιευκρίνιστες δαπάνες.
- Δεν επέδειξε ούτε ίχνος μεταμέλειας – αντίθετα, καταχειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους του.
Η ανάρτηση κορυφώνεται με μια κραυγή αγανάκτησης:
«57 άνθρωποι νεκροί. Και για αυτούς… τίποτα. Καμία ευθύνη, καμία Δικαιοσύνη. Τέτοια σήψη και δυσωδία δεν υπήρξε ποτέ στον τόπο.»
«Όλοι θα μείνουν στην πιο μελανή σελίδα της ιστορίας του τόπου, βυθισμένοι στον βούρκο τους. Εκεί ακριβώς που οι ίδιοι απέδειξαν ότι τους αξίζει», κλείνει την ανάρτησή της.