Επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη – Μπ. Νετανιάχου: Συμφωνία για νέα τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε σήμερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους δύο πρωθυπουργούς να συμφωνούν πως υπάρχει ανάγκη πραγματοποίησης συνάντησης ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Ως γνωστόν, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα.

propoli

Σε αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Twitter επισημαίνεται πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «σαρωτική εκλογική του νίκη».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν τριμερής συνάντηση Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου και τόνισαν ότι αυτή θα ασχοληθεί και με τα ενεργειακά, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Επίσης, αναφέρεται πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη σύσφιξη της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Αμέσως μετά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλησε να κάνει και άλλη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αυτή τη φορά, αναφέροντας ότι «πρέπει να συγκληθεί σύντομα μία τριμερής Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου με έμφαση και στα ενεργειακά ζητήματα, μεταξύ άλλων θεμάτων».

Δείτε επίσης: Στο υπουργείο Οικονομικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Loading