Φωτιά κοντά στα Χανιά: Εκκενώθηκε και το Ναυτικό Νοσοκομείο – «Κινδύνευσε» λέει ο Δήμαρχος

Η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει μεγάλη πρόκληση με τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Ναυσταθμού στα Χανιά.

Ο άνεμος πνέει δυνατά, ενισχύοντας τις φλόγες που κατακαίνε το δασικό τμήμα στον κόμβο του Ναυσταθμού, κοντά στην Εθνική Οδό του ΒΟΑΚ.

propoli

Οι πυροσβέστες αγωνίζονται να εμποδίσουν την εξάπλωση της φωτιάς στην περιοχή Πλατάνι και να αποτρέψουν την προσέγγισή της προς τα Μεγάλα Χωράφια.

Δήμαρχος Χανιών στο Newsbomb.gr: «Το Ναυτικό Νοσοκομείο κινδύνευσε»

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων, μίλησε στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί στη Σούδα από το πρωί αλλά και την μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια κάτοικοι και εργαζόμενοι από την περιοχή και να επιχειρήσει η Πυροσβεστική.

«Επιχειρούν πολλές ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και υπάρχει μεγάλη συνδρομή μέσων από την Περιφέρεια και τον Δήμο, με μηχανήματα έργου.

Εκκενώθηκε η περιοχή του Ναυστάθμου στη Σούδα μετά από μήνυμα του 112. Το Ναυτικό Νοσοκομείο κινδύνευσε, αλλά υπήρξε μεγάλη παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Ελπίζω ότι θα περιοριστεί το μέτωπο. Το προσωπικό και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν από το Ναυτικό Νοσοκομείο σε χώρο του Ναύσταθμου. Δεν υπάρχουν βαριά περιστατικά αλλά εξεταστήρια.

Σηκώθηκε και ελικόπτερο να έρθει από την Αθήνα αλλά οι άνεμοι είναι ισχυροί 7 με 8 μποφόρ.»

Loading