Η ΝΔ γιορτάζει 52 χρόνια από την ίδρυσή της – Η ομιλία Μητσοτάκη, η διαδραστική εκδήλωση και οι ηχηρές απουσίες
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η ΝΔ γιορτάζει 52 χρόνια από την ίδρυσή της – Η ομιλία Μητσοτάκη, η διαδραστική εκδήλωση και οι ηχηρές απουσίες

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει τα 52 χρόνια από την ίδρυσή της με επετειακή εκδήλωση, μήνυμα συσπείρωσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και ηχηρές απουσίες.

Τα 52 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με την επετειακή εκδήλωση να πραγματοποιείται στις 18:00 στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ερμού, στην Αθήνα. Η εκδήλωση αναμένεται να κορυφωθεί με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κομματική ηγεσία αντιμετωπίζει τη φετινή επέτειο ως ευκαιρία για την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής της παράταξης, αλλά και για ένα μήνυμα συσπείρωσης ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της ΝΔ από την ίδρυσή της το 1974 έως σήμερα, δίνοντας έμφαση στο μέλλον, στις προκλήσεις της κοινωνίας και στη διεύρυνση της παράταξης.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι «περήφανη για τις ιδέες, τις αξίες και τη διαδρομή μας που ξεκινούσε σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974», παραπέμποντας παράλληλα στην ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην επιλογή της διεύρυνσης πέρα από τις παραδοσιακές πολιτικές διαχωριστικές γραμμές.

Ο ιστορικός πυρσός επιστρέφει

Στο πλαίσιο του εορτασμού, η ΝΔ επαναφέρει και τον ιστορικό πυρσό σε νέο επετειακό βίντεο, επιχειρώντας να αναδείξει τη συνέχεια της παράταξης μέσα στις δεκαετίες. Στο βίντεο, με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, εμφανίζονται πρώην πρόεδροι του κόμματος, μεταξύ αυτών και ο Αντώνης Σαμαράς, παρά την αποχώρησή του από τη ΝΔ και την πολιτική απόσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, η φετινή εκδήλωση έχει σχεδιαστεί με περισσότερο διαδραστικό χαρακτήρα. Στον χώρο θα υπάρχουν οθόνες με ψηφιακό υλικό από σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας της ΝΔ, αφίσες προεκλογικών εκστρατειών του κόμματος, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς και ιστορικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη φωτογραφική έκθεση με στιγμές από την πορεία της παράταξης, ενώ θα παρουσιαστούν και φωτογραφίες από προσωπικά αρχεία μελών της. Οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε κουίζ για την ιστορία της ΝΔ, αλλά και σε διαδραστικά παιχνίδια.

Ξεχωριστή θέση έχει ένα ειδικά διαμορφωμένο booth, μέσω του οποίου οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να μεταφερθούν ψηφιακά σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, καθώς και ένα 360° photo booth. Στον χώρο θα υπάρχει επίσης τοίχος με το μήνυμα «Νέα Δημοκρατία για μένα σημαίνει…», όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να καταγράψουν τη δική τους απάντηση.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να συνδυαστεί η αναδρομή στην ιστορία του κόμματος με την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκόμενων, δημιουργώντας μια διαφορετική και βιωματική επετειακή εκδήλωση.

Οι απουσίες από τη φετινή εκδήλωση

Την ίδια ώρα, από τα «γαλάζια» γενέθλια δεν θα λείψουν και οι ηχηρές απουσίες. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαχωρίσει εδώ και καιρό τη θέση του από τη ΝΔ και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, ενώ και ο Κώστας Καραμανλής δεν συμμετέχει στις κομματικές εκδηλώσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Για τη σημερινή εκδήλωση έχει γίνει γνωστό ότι θα απουσιάζει, καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό.

Από την εκδήλωση θα απουσιάσει και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος βρίσκεται στο Στρασβούργο για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ εκτός θα είναι και ο Νίκος Δένδιας λόγω της συμμετοχής του στη συνάντηση της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου σε επίπεδο υπουργών Άμυνας.

Παρά τις απουσίες, η σημερινή εκδήλωση επιχειρεί να συνδυάσει την ιστορική διαδρομή της ΝΔ με το σημερινό πολιτικό της στίγμα, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα της παράταξης.

Loading

Play