Η Mubi εξασφάλισε τα παγκόσμια δικαιώματα για το ντοκιμαντέρ «Making Marie Antoinette», που σκηνοθέτησε η αείμνηστη Έλινορ Κόπολα.
Το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια μοναδική ματιά στα παρασκήνια της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας της κόρης της, Σοφία Κόπολα, με τίτλο «Marie Antoinette», η οποία έκανε πρεμιέρα το 2006. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για την πρώτη παραγωγή μεγάλου μήκους που έλαβε άδεια να γυρίσει μέσα στο εμβληματικό Παλάτι των Βερσαλλιών.
Η Έλινορ Κόπολα συνόδευε τη Σοφία στα γυρίσματα και κατέγραψε περίπου 80 ώρες υλικού από τα παρασκήνια. Ως δημιουργός ντοκιμαντέρ, έχει ξεχωρίσει με το «Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse», όπου αποτυπώνει τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο σύζυγός της, Φράνσις Φορντ Κόπολα, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του βραβευμένου με δύο Όσκαρ «Apocalypse Now» (1979).
ΦΩΤΟ: Αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()

