Ο πολιτισμός του Ισραήλ έρχεται για μία εβδομάδα στην Αθήνα

Από 22 έως 25 Μαΐου το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το θέατρο, τη λογοτεχνία και τη μουσική του Ισραήλ

Tρεις διεθνώς καταξιωμένες προσωπικότητες από το Ισραήλ, ο καλλιτέχνης Τζέισον ΝτανίνοΧολτ (Jason Danino Holt), ο συγγραφέας Ντρορ Μισάνι (Dror Mishani) και η τζαζ μουσικός STAV έρχονται στην Αθήνα, ενημερώνει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

propoli

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 18:00, ο καλλιτέχνης Jason Danino Holt παρουσιάζει την πεντάωρη συμμετοχική θεατρική performance «Not Letting It In». Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, μια ομάδα ερμηνευτών από το Τελ Αβίβ και την Αθήνα ανταλλάσσουν προσωπικές εξομολογήσεις γύρω από ένα τραπέζι. «Μαζί με το κοινό, δημιουργούν μια ζώνη προσωρινής ελευθερίας, μια προσωρινή κοινότητα, ένα καταφύγιο (ή μια κόλαση;), έναν ασφαλή χώρο παιχνιδιού. Οι θεατές μπορούν να έρχονται και να φεύγουν κατά τη διάρκεια της παράστασης και το κοινό είναι ευπρόσδεκτο να μοιραστεί δικές του εξομολογήσεις». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Bios Ρομάντσο.

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στις 20:30, ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Dror Mishani παρουσιάζει το μυθιστόρημά του “Τρεις“, το πρώτο βιβλίο του στα ελληνικά και συνομιλεί με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Κουρμουλή. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, το βιβλίο παρουσιάζει το περίπλοκο παζλ τριών γυναικών: μια εγκαταλειμμένη γυναίκα που αναζητά την αγάπη, μια βαθιά θρησκευόμενη μετανάστρια, μια απογοητευμένη ερευνήτρια παγιδευμένη στον γάμο της. Εξερευνά τις συγκρούσεις και τις προκαταλήψεις στη σύγχρονη κοινωνία, φτιάχνοντας ένα αργό ψυχολογικό θρίλερ που επιφυλάσσει τη μεγαλύτερη ανατροπή.

Τα μυθιστορήματά του Dror Mishani έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες και έχουν βραβευτεί στο Ισραήλ, τη Σουηδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Public Συντάγματος, με είσοδο ελεύθερη.

Τέλος, την Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 22:00, η STAV συμμετέχει στο 21ο Athens στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, που αυτή τη χρονιά είναι αφιερωμένο σε γυναίκες μουσικούς της τζαζ. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας, πιανίστρια, συνθέτρια και ενορχηστρώτρια, η Stav Achai ξεκίνησε την μουσική της πορεία με κλασικές προδιαγραφές, για να απλωθεί στη συνέχεια σε ευρύτερους χώρους που είχαν να κάνουν με την τζαζ, το ροκ και την ποπ. Το αποτέλεσμα είναι η τωρινή της μουσική παλέτα να είναι γεμάτη χρώματα και ρυθμούς που προέρχονται από χώρους όπως ο μινιμαλισμός, οι αφρικάνικες μουσικές, το ροκ και, φυσικά, η τζαζ, φτιάχνοντας έτσι ένα αμάλγαμα μελωδικό, ρυθμικό και απόλυτα γοητευτικό. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Loading