Η νέα ΑΙ εφαρμογή του Κάλουμ Ουόρθι επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με ψηφιακούς κλώνους αποθανόντων αγαπημένων προσώπων. Ο πρώην σταρ της Disney, Κάλουμ Ουόρθι, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με την παρουσίαση της καινοτόμου εφαρμογής του, 2wai, μέσω ενός βίντεο στο X. Το βίντεο απεικονίζει μια έγκυο γυναίκα να συνομιλεί με την ηλικιωμένη μητέρα της σε μια βιντεοκλήση, ενώ στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο μέλλον όπου η μητέρα, που διατηρεί την ίδια ηλικία, επικοινωνεί με τον εγγονό της. Στο βίντεο, αποκαλύπτεται ότι η γιαγιά είναι στην πραγματικότητα ένα ψηφιακό avatar, το οποίο έχει δημιουργηθεί από ένα τριών λεπτών βίντεο που η κόρη της είχε ηχογραφήσει για να αναπαραστήσει την παρουσία της με τεχνητή νοημοσύνη στην εφαρμογή 2wai.
Η διαφήμιση καταλήγει με τη φράση: Με το 2wai, τρία λεπτά μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. Στη λεζάντα του βίντεο, ο Ουόρθι αναρωτιέται: Τι θα γινόταν αν οι αγαπημένοι μας που έχουμε χάσει μπορούσαν να γίνουν μέρος του μέλλοντός μας; Σε επόμενη ανάρτηση, εξηγεί ότι με το 2wai, δημιουργούν ένα ζωντανό αρχείο της ανθρωπότητας, μία ιστορία κάθε φορά.
Το βίντεο έχει προκαλέσει πολλές συγκρίσεις με τη σειρά Black Mirror, ιδιαίτερα με το επεισόδιο Be Right Back της 2ης σεζόν, όπου η ηρωίδα χρησιμοποιεί εργαλεία ΑΙ για να αναστήσει τον νεκρό φίλο της. Η εφαρμογή 2wai προωθεί επίσης κλώνους τεχνητής νοημοσύνης ιστορικών προσωπικοτήτων, οι οποίοι προορίζονται να προσφέρουν διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο για μια πιο διαδραστική εμπειρία μάθησης.
Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης εξειδικευμένα avatar ΑΙ που παρέχουν συμβουλές σε τομείς όπως η μαγειρική, η αστρολογία και τα ταξίδια. Ο Ουόρθι δήλωσε ότι η καριέρα του ως καλλιτέχνης τον ενέπνευσε να ιδρύσει την 2wai, με στόχο την παροχή νέων εμπειριών που είναι όσο το δυνατόν πιο αυθεντικές.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
