Αναλύουμε τη σημασία της μπύρας στη δημόσια συζήτηση για το αλκοόλ και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία. Οι κοινωνικές ιδιότητες της μπύρας θα πρέπει να είναι κεντρικό στοιχείο στη δημόσια συζήτηση γύρω από τις επιπτώσεις του αλκοόλ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Heineken, Ντολφ βαν ντεν Μπρινκ. Ειδικότερα, σε μια εποχή που η μοναξιά και οι ψυχικές παθήσεις είναι σε έξαρση, η μπύρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κοινωνικοποίηση.
Αν και οι δημόσιοι φορείς υγείας αυστηροποιούν τη στάση τους απέναντι στο αλκοόλ, ο βαν ντεν Μπρινκ τονίζει την ανάγκη να αναγνωριστεί και η θετική κοινωνική πτυχή του αλκοόλ. Επιπλέον, δήλωσε ότι η συζήτηση πρέπει να περιλαμβάνει τις συνέπειες της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ, δίνοντας έμφαση στην ισορροπία και την πλήρη εικόνα.
Πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν εντείνει τις προσπάθειες κατά της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ. Ο βαν ντεν Μπρινκ ανέφερε ότι η Heineken θα επενδύσει στα εμπορικά σήματα της και προανήγγειλε πενταετές σχέδιο ανάπτυξης εν μέσω δυσκολιών στην αγορά.
Η Heineken, η Carlsberg και η AB InBev έχουν προχωρήσει στην παραγωγή μη αλκοολούχων εκδοχών, στοχεύοντας να διατηρήσουν την πελατεία τους που επιθυμεί να μειώσει την κατανάλωσή της. Τέλος, ο βαν ντεν Μπρινκ προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της μειωμένης κατανάλωσης στη βιομηχανία, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της συνεχούς προσαρμογής στις καταναλωτικές συνήθειες.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
