Έργα ΒΟΑΚ: Εντατική πρόοδος και έμφαση στην οδική ασφάλεια στην Κρήτη

Έργα ΒΟΑΚ: Εντατική πρόοδος και έμφαση στην οδική ασφάλεια στην Κρήτη

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται τα έργα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), με τα εργοτάξια να λειτουργούν σε όλα τα βασικά τμήματα του έργου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιβεβαιώνει ότι οι εργασίες προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς, ενώ η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα με σημαντικές παρεμβάσεις στον υφιστάμενο άξονα.

Οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη στις παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, που εντάσσονται στο κύριο τμήμα της παραχώρησης Κίσσαμος – Χερσόνησος, μήκους 187 χιλιομέτρων. Παράλληλα, προχωρούν τα έργα στο τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη μέσω ΣΔΙΤ, ενώ αναμένονται και οι εργασίες από τη Νεάπολη έως τον Άγιο Νικόλαο, δημιουργώντας ένα ενιαίο δίκτυο παρεμβάσεων σε όλο το νησί.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε ότι σε λιγότερο από έναν χρόνο από τη συμβασιοποίηση του έργου τον Μάιο του 2025, έχουν ήδη αναπτυχθεί εργοτάξια στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης και έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε δύο κρίσιμα σημεία. Στόχος είναι η επέκταση του ΒΟΑΚ προς τα ανατολικά, φτάνοντας μέχρι τη Σητεία.

Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο ΒΟΑΚ είναι κεντρική προτεραιότητα, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας, ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, πριν την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου.

Ο ΒΟΑΚ δεν είναι μόνο ένα έργο μεταφορών. Αποτελεί στρατηγική υποδομή που αναμένεται να ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της Κρήτης, βελτιώνοντας τη συνδεσιμότητα και τις συνδέσεις με λιμάνια και αεροδρόμια, προσφέροντας νέες προοπτικές για την οικονομία και τον τουρισμό.

Loading

Play