Καμία ύφεση στην ευρωζώνη, δηλώνει ο Βιλρουά ντε Γκαλό

Καμία ύφεση στην ευρωζώνη, δηλώνει ο Βιλρουά ντε Γκαλό

Ο διοικητής της Γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας, Φρανσουά Βιλρουά ντε Γκαλό, ανακοίνωσε ότι τα σενάρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δεν περιλαμβάνουν ύφεση στην ευρωζώνη, απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Boursorama.

Η ΕΚΤ παρουσίασε χθες τρία σενάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός πιο αισιόδοξου, όπως τόνισε ο Βιλρουά ντε Γκαλό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

«Σ’ αυτά τα διαφορετικά σενάρια, δεν υπάρχει ύφεση, το υπογραμμίζω», δήλωσε σχετικά με τις επιπτώσεις από τις πετρελαϊκές τιμές που παραμένουν σταθερά πάνω από 120 δολάρια.

Ο Βιλρουά ντε Γκαλό αναφέρθηκε επίσης στον όρο στασιμοπληθωρισμός, επισημαίνοντας ότι δεν είναι αυτό που προβλέπεται. «Οι τιμές της ενέργειας αποτελούν μόνο ένα μέρος του πληθωρισμού», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι στη Γαλλία οι τιμές της ενέργειας επιβαρύνουν μόλις το 9% του πληθωρισμού.

Η ΕΚΤ διατήρησε το βασικό επιτόκιό της στο 2%, παρά την αύξηση των τιμών λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, προειδοποιώντας για την αβεβαιότητα που επηρεάζει τις προοπτικές ανάπτυξης.

Loading

Play