Μια νέα ευκαιρία για τους επενδυτές προσφέρει το Ελληνικό Δημόσιο με την έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), στις 22 Απριλίου 2026 θα διεξαχθεί δημοπρασία για εντόκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων, σε άυλη μορφή, με συνολικό ποσό 400 εκατομμυρίων ευρώ και λήξη στις 23 Οκτωβρίου 2026.
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) έχει οριστεί για την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 (Τ+2).
Επιπλέον, το Ελληνικό Δημόσιο δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα να αποκτήσουν αυτούς τους τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας 15.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο.
Η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί από τη σταθμισμένη μέση τιμή των επιτυχουσών προσφορών. Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής, η οποία θα διαρκέσει από τις 21 έως τις 23 Απριλίου 2026. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταχώρηση των τίτλων σε μερίδα του Σ.Α.Τ., διαδικασία που μπορεί να γίνει μέσω των παραπάνω φορέων, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά την Αστυνομική Ταυτότητα και τον Α.Φ.Μ.
![]()

