Μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ενοποιεί τις συναλλαγές μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται να δημιουργηθεί. Αυτό προκύπτει από νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.
Σκοπός της πλατφόρμας είναι η συγκέντρωση πληροφοριών για τις συναλλαγές κόκκινων δανείων. Η νέα αυτή πρωτοβουλία στοχεύει στη βελτίωση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας στην αγορά των κόκκινων δανείων. Με την ενοποίηση των δεδομένων, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν καλύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες.
Επιπλέον, η πλατφόρμα θα διευκολύνει τη διαδικασία πώλησης των χαρτοφυλακίων αυτών. Αυτό αναμένεται να συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
