Περίπτερο πολλαπλών χρήσεων στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου κατασκευάζει η ΔΕΗ με αφορμή τα 70 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η κατασκευή φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης, δημιουργίας και υποστήριξης των δράσεών του, με απόλυτο σεβασμό στο μοναδικό πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον του χώρου. Με το Pavilion, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου επεκτείνει τη φυσική και συμβολική του παρουσία στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, επενδύοντας σε σύγχρονες υποδομές που υπηρετούν την τέχνη, τη συνεργασία και τον σεβασμό προς την πολιτιστική μας κληρονομιά. Το περίπτερο σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο FLUXoffice, με πρόβλεψη ολοκλήρωσης μέσα στο 2026 εξ ολοκλήρου από τη ΔΕΗ.
Η ανακοίνωση του έργου έγινε την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στον χώρο ανέγερσης του Pavilion, δίπλα στον εκθεσιακό χώρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Δημήτρης Πασσάς, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Οργανισμού Κατερίνα Ευαγγελάτου, η Γενική Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας Ομίλου ΔΕΗ Σοφία Δήμτσα.
«Το Pavilion έρχεται να καλύψει μια πάγια ανάγκη του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές και αναμένεται να φιλοξενεί πλήθος υποστηρικτικών και καλλιτεχνικών δράσεων, εργαστήρια, συνεντεύξεις Τύπου, διαλέξεις, ομιλίες, συζητήσεις και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις, ενισχύοντας τον πολυφωνικό χαρακτήρα του θεσμού.» Παράλληλα, αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη συνεισφορά της ΔΕΗ στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην υποστήριξη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, ενισχύοντας, παράλληλα, την προσβασιμότητα, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική διάσταση της πολιτιστικής εμπειρίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ