Για τις υποδομές που αλλάζουν ρυθμό και φέρνουν ουσιαστικό αποτύπωμα μίλησε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METKA ATE, Ντόνις Μπενρουμπή, στο The Sixth Thessaloniki Metropolitan Summit – Leading up to 2030: connectivity and growth for south-east Europe. «Αλλάζει η Ελλάδα, η κοινωνία και ο τρόπος που οι υποδομές υλοποιούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της παρέμβασής του.
Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, τόνισε ότι έχει πιέσει τον χώρο των υποδομών να δώσει αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όπως είπε, ο τομέας των υποδομών στην Ελλάδα κατάφερε να προσφέρει ποιοτικά αποτελέσματα και εντός χρόνου.
Μίλησε επίσης για την επιτάχυνση στην εφαρμογή και υλοποίηση των έργων, αλλά και για τη στενή συνεργασία με το Δημόσιο και τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. «Ως ΜΕΤΚΑ αντιμετωπίσαμε και χειριστήκαμε όλα τα έργα σαν δικά μας όταν μας ανατέθηκε η κατασκευή τους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι μόλις υπογράφηκε η ανάληψη και κατασκευή τους, η εταιρεία ήταν έτοιμη. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέρος της επιτυχίας ήταν ότι όσα ανατέθηκαν ήταν ρεαλιστικά, δύσκολα μεν, αλλά όχι μη ρεαλιστικά ως προς τα χρονικά περιθώρια.
Όπως υπογράμμισε, η Ελλάδα κατάφερε να απορροφήσει εξ ολοκλήρου τα ποσά των χρηματοδοτήσεων και να τα μετατρέψει σε μακροπρόθεσμη αξία. «Η Ελλάδα είναι μια ιστορία επιτυχίας. Όταν είμαστε ομάδα μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα», ανέφερε.
Στο τέλος, ο κ. Μπενρουμπή στάθηκε και στα έργα υποδομών που έχει αναλάβει η ΜΕΤΚΑ για τη Θεσσαλονίκη και, όπως είπε, θα αλλάξουν τη ζωή των πολιτών. Ανάμεσά τους βρίσκεται το Flyover, που έρχεται να διορθώσει ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πάνω από 15 χρόνια, με την πρόοδο να ξεπερνά το 63% και την ολοκλήρωση να τοποθετείται μέχρι την άνοιξη του 2027.
Πρόσθεσε ακόμη το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το έργο ΦΙΞ και την επέκταση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ, ενώ ξεχώρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό και το έργο των σχολείων, καθώς, όπως είπε, έχουν παραδοθεί 4 από τα 17 υπερσύγχρονα σχολεία.
To είναι COMMUNICATION SUPPORTER του συνεδρίου The Sixth Thessaloniki Metropolitan Summit – Leading up to 2030: connectivity and growth for south-east Europe. Φωτογραφίες από το συνέδριο: https://www.amna.gr/pr-photo On camera δηλώσεις: https://www.amna.gr/video-services/544358/Corporate%20Videos (YouTube) https://www.youtube.com/user/AMNAwebTV (YouTube)
![]()
