Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να προεδρεύσει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και να συμμετάσχει στο ECOFIN.
Αύριο, ο κ. Πιερρακάκης θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα απαντήσει σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών σχετικά με τις βασικές προτεραιότητες της ευρωζώνης.
Αργότερα, θα συμμετάσχει σε συζήτηση που διοργανώνει το IE Competitiveness Hub, με αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στο πάνελ θα είναι και ο Paolo Gentiloni, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Στο Eurogroup, οι υπουργοί θα εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις της στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Η αναπληρώτρια διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Oya Celasun, θα παρουσιάσει την εκτίμηση του Ταμείου για τις μακροοικονομικές επιπτώσεις της κρίσης.
Η ατζέντα περιλαμβάνει επίσης ζητήματα που αφορούν τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
![]()

