INTIME

Αντωνίου: «Ντέρμπι που θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές»

Την εκτίμηση ότι οι «επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι ντέρμπι το οποίο θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ» διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ημαθίας, Χρήστος Αντωνίου.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το μπαράζ επιθέσεων με μολότοφ που σημειώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Χ. Αντωνίου τόνισε ότι «καταρχήν ο κύριος Μητσοτάκης να μας πει γιατί το 2013 καταργήθηκαν 1500 οργανικές θέσεις στην αστυνομία, και δεν μπορούμε να κάνουμε σήμερα προσλήψεις για να αναπληρώσουμε τις απώλειες. Δεύτερον, νομίζω ότι είναι ένας αντιπερισπασμός, αποτυχημένος κατά την άποψή μου, της Νέας Δημοκρατίας, μπροστά στο μπαράζ που έχει αυτές τις μέρες σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και στις κυριακάτικες εφημερίδες, αν εξαιρέσουμε τις εφημερίδες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, για το θέμα που προέκυψε με τις περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού και το πως το χειρίστηκαν και προσπάθησαν να το θάψουν κάποια ΜΜΕ.

Και νομίζω ότι αυτός ο αντιπερισπασμός δε θα περάσει. Θα είναι μιας μέρας δημοσιεύματα, γιατί και από τα στατιστικά στοιχεία, που έχει δώσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και από σχετικές ερωτήσεις που έχουν γίνει στη βουλή, προκύπτει ότι η βαριά εγκληματικότητα έχει μειωθεί και αντιμετωπίζεται και έχουμε αυτούς τους διάφορους, περιθωριακούς σχηματισμούς Ρουβίκωνες κλπ, που προσπαθούν να υποδηλώσουν μια παρουσία με διαφόρου τύπου επιθέσεις».

Παράλληλα, τάχθηκε γενικώς «υπέρ της άποψης ότι κάθε παραβατική δραστηριότητα, πρέπει να ελέγχεται, πρέπει να αντιμετωπίζεται και προληπτικά, και αυτό δεν αφορά μόνο ομάδες ακροδεξιών στοιχείων που τώρα βγήκαν στην επιφάνεια, με αφορμή τα θέματα που αφορούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αλλά αφορά και δραστηριότητες σχηματισμών που στο όνομα μιας επαναστατικότητας από έναν άλλον πολιτικό χώρο, προσπαθούνε να δημιουργήσουν ένα θόρυβο γύρω από το όνομά τους χρησιμοποιώντας ταυτόσημες λογικές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής των εκλογών»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα οποία ως επί το πλείστον δίνουν προβάδισμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Χ. Αντωνίου σημείωσε πως «επειδή παρακολουθώ, δεν μπορώ να παραδεχθώ ότι αυτή τη στιγμή προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 10 μονάδες. Το κλίμα που βλέπω εγώ στον κόσμο δεν μου δείχνει κάτι τέτοιο, το αντίθετο θα έλεγα. Μπορεί να υπάρχει μια μικρή διαφορά, της τάξεως του 4%-5%, επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει επιτύχει υψηλό βαθμό συσπείρωσης στο 85%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει από πολύ χαμηλό ποσοστό συσπείρωσης που κυμαίνεται κάτω από το 50%. Αν αυτό που βλέπω εγώ, ότι δηλαδή υπάρχει μια τάση αντιστροφής το τελευταίο διάστημα, επιταχυνθεί μέχρι τις εκλογές, νομίζω ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι, και εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι «σήμερα καταπίπτουν το ένα μετά το άλλο τα αφηγήματα της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα η χώρα βγαίνει στις αγορές με 10ετές ομόλογο που και το τελευταίο αφήγημα ότι είμαστε αποκλεισμένοι από τις αγορές καταπέφτει, και μάλιστα με επιτόκιο 10ετίας. Ένα-ένα τα αφηγήματα πέφτουν. Γι’ αυτό ακριβώς σας είπα από την αρχή, ότι εγώ το έλεγα ότι η ΝΔ μην έχοντας τίποτα άλλο, θα το γυρίσει στο γνωστό “νόμος και τάξη”, υπερβάλοντας σε κάποιες εκδηλώσεις και διογκώνοντας ορισμένα περιστατικά».

«Ελκυστικός ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτηθείς σε σχέση με την απόφαση των κυρίων Τόλκα και Μωραίτη να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χ. Αντωνίου, τόνισε πως είναι «υπέρ της άποψης, ότι αυτό δείχνει μια τάση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε κατάρρευση όπως θέλει το επίσημο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ελκυστικός και γι’ αυτό τραβάει κόσμο και στελέχη από τον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Ακόμα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν οι συνεχείς μετακινήσεις διαφόρων στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνοντας μάλιστα κυβερνητικό πόστο, “ανησυχεί” τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του κόμματος, ο Χ. Αντωνίου τόνισε πως «στην πολιτική πάντα πρέπει να βάζουμε το συλλογικό μπροστά και το προσωπικό να ασχοληθεί. Εγώ έχω θητεύσει στα “άγονα χρόνια”, δεν έχω για τον εαυτό μου ούτε τη φιλοδοξία, ούτε την απαίτηση να είμαι πάντα στα προσκήνιο και πάντα μπροστά. Εμένα με ενδιαφέρει ο χώρος σαν χώρος της Αριστεράς, της ανανεωτικής, της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αυτής που υπηρέτησα, να μείνει σε αυτήν την ιδεολογία, σε αυτήν την πολιτική που εγώ θέλω και αυτή τη πολιτική δεν με ενδιαφέρει αν θα την υπηρετήσουν άνθρωποι που δεν είναι από την αρχή σε αυτή τη προσπάθεια, αλλά ήρθαν μετά».

Loading