Απίστευτο! Ήταν έτοιμες συντάξεις 24.000 ευρώ

Παρά το γεγονός ότι επί της προηγούμενης κυβέρνησης οι συντάξεις κόπηκαν ουκ ολίγες φορές, σήμερα το φως της δημοσιότητας είδε μια είδηση που πραγματικά εξοργίζει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε και επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Εργασίας,

propoli

Γιάννη Βρούτση, η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν έτοιμη να εκδώσει συντάξεις ύψους ακόμη

και 24.000 ευρώ.

«Έδωσα εντολή για το αυτονόητο. Δεν κοίταξα να δω αν είναι νόμιμες ή μη,

αλλά ηθικά δεν μπορώ να εκδώσω τέτοιου είδους και αυτού τους ύψους συντάξεις» τόνισε χαρακτηριστικά σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε η «προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε

μήνες και δεν έκανε τίποτα. Αδιαφόρησε και αυτή είναι η υπηρεσιακή πληροφόρηση» ενώ

συμπλήρωσε πως «η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ορισμένες έχουν δοθεί, δεν τις πρόλαβα».

Χρειάζεται αλλαγή του νόμου

Επίσης ο Γ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι από εδώ και πέρα «χρειάζεται αλλαγή νόμου και ήδη μια επιστημονική ομάδα εξετάζει αλλαγή του νόμου». «Δεν νοείται να δίνονται τέτοιου ύψους συντάξεις. Δεν είμαι ενάντια στην ανταποδοτική λογική του συστήματος αλλά είναι τελείως στρεβλό το νούμερο αυτό» πρόσθεσε.

Επιπλέον αναρωτήθηκε αν είναι «ικανότητα ή δολιότητα; Ένα από τα δύο υπάρχουν. Δεν νοείται υπουργός να γνωρίζει την εξέλιξη του ασφαλιστικού και να δίνει υπογραφή για σύνταξη 24.000 ευρώ».

Τέλος απευθυνόμενος προς τους ανθρώπους τους οποίους προορίζονταν αυτού του ύψους οι συντάξεις επεσήμανε πως «δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους αυτούς. Είμαι υπέρ της ανταποδοτικότητας του συστήματος, αλλά ας έρθουν και αυτοί οι άνθρωποι στην πλευρά της ηθικής».

Loading