Βουλή: Ξεκινά αύριο η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Αύριο στις 10 το πρωί ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης.

propoli

Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων. Επίσης, αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 12:00 για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”.

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση θα πάρει καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα πάρει την Τετάρτη καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να ολοκληρώσει τη θητεία της και να συνεχιστεί η θετική πορεία στην οικονομία και την απασχόληση εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Η πραγματικότητα δείχνει ότι εμείς θα έχουμε την πλειοψηφία και για τη στήριξη της κυβέρνησης και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουμε μπροστά μας» συμπλήρωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών «η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί ομαλά η κατάσταση, όπως είπε και ο πρωθυπουργός».

Χαρακτήρισε ως «πολιτική απόγνωση» το να μιλούν κάποιοι για στημένο σκηνικό, συμπληρώνοντας ότι «είναι ανοησίες τα περί αποστασίας». «Έχουμε μία κατάσταση στην οποία ο Τσίπρας διαμορφώνει συναινέσεις και αυτό τρέμουν κάποιοι, το υπαρκτό ενδεχόμενο να καταφέρουμε να διευρύνουμε αυτές τις συναινέσεις όπως φάνηκε και χθες» τόνισε.

Συνεχίζοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο κ. Καμμένος δεν στάθηκε εμπόδιο σε καμία περίπτωση νομοθετικής μας πρωτοβουλίας. Η μόνη περίπτωση όπου ο Καμμένος λέει ότι αποσύρει τη στήριξή του είναι το Μακεδονικό, ενώ απαντώντας στο αν ο πρωθυπουργός «άδειασε» τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, σημείωσε ότι η διαφωνία του Π. Καμμένου ήταν γνωστή εδώ και καιρό στο πανελλήνιο, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπήρξε άδειασμα».

«Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής. Αν δεν έχουμε 151 βουλευτές, εν ευθέτω χρόνω θα πάμε σε εκλογές αφού ολοκληρωθούν οι βασικές μας νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία της Α’ κατοικίας. Δεν επιδέχονται παρερμηνείες. Δεν καταλαβαίνει μόνο όποιος δεν θέλει να καταλάβει και άπαντες είναι προ των ευθυνών τους» τόνισε ο Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι ηγεσίες που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν την εθνική γραμμή που υπηρετεί τώρα η κυβέρνηση, «έχουν κλείσει το στόμα τους και κάθονται υποκριτικά».

Διαβάστε σχετικά: Βήμα – βήμα η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Loading