Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση «αναδιανέμει τη φτώχεια»

Για προσπάθεια «αναδιανομής της φτώχειας μέσω του πλεονάσματος», κατήγγειλε την κυβέρνηση, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά», στον Flash Radio 99.4, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, και βουλευτής Αχαΐας, Νικόλαος Καραθανασόπουλος.

propoli

Στον τομέα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο κ. Καραθανασόπουλος, αποδόμησε το επιχείρημα της κυβέρνησης περί ανάκαμψης του βιοτικού επιπέδου με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, καθώς «δεν έχουμε ούτε επιστροφή των απωλειών των οικονομιών της εργατικής και λαϊκής τάξης, αλλά ούτε και την κατάργηση μιας σειράς νόμων οι οποίοι διαμορφώνουν και τις συνθήκες αναπαραγωγής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως έχει αποκτήσει καθαρά «ταξικό πρόσημο», καθώς με την οικονομική πολιτική που ασκεί βάλλει την μεσαία τάξη, «εν αντιθέσει με του επιχειρηματίες, οι οποίοι αποκτούν όλο και περισσότερα προνόμια, όπως για παράδειγμα η μείωση κατά 1%, του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων των νομικών προσώπων».

Από την πλευρά του, υποστήριξε ότι ο πραγματικά υπεύθυνος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος, είναι τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, καθώς και η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας».

Τα «κίτρινα γιλέκα», η ΕΕ και ο ευρωσκεπτικισμός

Σχολιάζοντας τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια, αλλά ιδιαίτερα στο Παρίσι, με την εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων», ο κ. Καραθανασόπουλος, δήλωσε ότι «η καπιταλιστική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η μεγέθυνσή της, έχουν δημιουργήσει ανισόμετρη ανάπτυξη τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε επίπεδο ευρωζώνης. Έτσι, η γερμανική οικονομία γίνεται όλο και πιο ισχυρή, σε αντίθεση με την γαλλική και την ιταλική. Αυτό διαμορφώνει τις κοινωνικές εκρήξεις, και την αντιδραστική αντίληψη του ευρωσκεπτικισμού, σε επίπεδο ΕΕ και δημιουργεί τον χώρο για την επέλαση των ακροδεξιών ρευμάτων».

Από την πλευρά του, εκτίμησε ότι «ο πραγματικά υπεύθυνος είναι το ίδιο το οικοδόμημα της ΕΕ, το οποίο κανένα μερεμέτι δεν μπορεί να αλλοιώσει ή να ανατρέψει τον βαθύ αντιλαϊκό του χαρακτήρα».

Loading