(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδ. Γεωργιάδης για αναβολή χημειοθεραπειών στο Θεαγένειο: «Άλλο να μην υπάρχει κρεβάτι και άλλο ο γιατρός να αλλάζει την ημερομηνία»

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε μέσω ανάρτησης για το περιστατικό της αναβολής πέντε προγραμματισμένων χημειοθεραπειών στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός υγείας μεταξύ άλλων αναφέρει στην ανάρτησή του: «Είναι άλλο πράγμα να λέτε ότι ένας καρκινοπαθής ήταν σε απόγνωση διότι έπρεπε να κάνει την χημειοθεραπεία του και δεν έβρισκε κρεβάτι και άλλο προφανώς ο γιατρός του να άλλαξε την ημερομηνία της χημειοθεραπείας του αξιολογώντας ότι άλλοι έπρεπε να προηγηθούν», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης και προσθέτει:

propoli

«Το πρώτο θα ήταν έλλειψη του νοσοκομείου, το δεύτερο ιατρική γνωμάτευση».

«Το να κάνετε ντε και καλά αντιπολίτευση με τέτοια ευαίσθητα θέματα απλά δεν σας τιμά», καταλήγει.

Η καταγγελία για αναβολή χημειοθεραπειών στο Θεαγένειο

Αρχικά, σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης κατήγγειλε τα εξής: «Μόλις με πήρε τηλέφωνο απεγνωσμένο ένα παιδί στην ηλικία μου. Η μητέρα του, κάνει χημειοθεραπείες στη Θεσσαλονίκη και την πήραν τηλέφωνο απ’το Θεαγένειο νοσοκομείο ότι αναβάλλεται, διότι δεν υπάρχει κρεβάτι για νοσηλεία.
Η κυβέρνηση του @kmitsotakis
ακολουθεί τη γραμμή “σκοτώνουμε τα άλογα όταν γεράσουν” και έτσι όσο περισσότερα άλογα πεθάνουν εγκαταλελειμμένα στον πόνο, τόσο περισσότεροι θα αναγκαστούμε να γίνουμε πελατεία για τους φίλους της κυβέρνησης, τους κλινικαρχες.
Ντροπή στην Ελλάδα για τη μοίρα των φτωχών»
.

Στην ανάρτηση απάντησε προσωπικά ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδοντας τον δημοσιογράφο λέγοντας πως: «Αν μας δίνατε και ονοματεπώνυμο ή στοιχεία επικοινωνίας θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε διότι η διοίκηση του Νοσοκομείου το διαψεύδει».

Στην σχετική ανάρτηση παρενέβη και ο γιατρός του νοσοκομείου, Αναστάσιος Μπούτης, ο οποίος απάντησε ότι: «Λόγω πολλαπλών έκτακτων εισαγωγών, 5 θεραπείες από 9-10/4 μεταφέρθηκαν στις 15-16/4 με δική μου ευθύνη (Α Μπούτης-Θεαγένειο) – δεν γνωρίζω αν αναφέρεται η περίπτωση σε μία εξ αυτών».

Μετά την δεύτερη παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη ο δημοσιογράφος απάντησε πως «Ο Υπουργός Υγείας και η (διορισμένη) διοίκηση με διαψεύδουν επιβεβαιώνοντάς με».

Η απάντηση της διοίκησης του Θεαγενείου

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 09/04/2024 σχετικά με αναβολή χημειοθεραπείας «διότι δεν υπάρχει κρεβάτι για νοσηλεία», η Διοίκηση αναφέρει τα εξής:

Μετακίνηση ημερομηνίας μπορεί να συμβεί εφόσον η υγεία του ασθενούς το επιτρέπει για λόγους προγραμματισμού της κλινικής και πάντα με την οδηγία του θεράποντος ιατρού.

Η Διοίκηση δεν δέχτηκε ουδεμία αναφορά ή καταγγελία από ασθενή, ούτε διαπιστώθηκε αναβολή θεραπείας σε ασθενή που προσήλθε στο νοσοκομείο, όπως εξάλλου αποδεικνύεται και από το Γραφείο προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υγείας (Αρ.Πρωτ.5039/10-04-2024).

Η Διοίκηση, θέλοντας όμως επιπλέον να διερευνήσει αν κάπου υπήρξε οποιαδήποτε αναβολή -αφού δεν είχε καμία καταγγελία-, διαπίστωσε ότι η Γ’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική μετέφερε με ευθύνη του Διευθυντή της κλινικής, Αναστάσιου Μπούτη, 5 θεραπείες ασθενών από τις 10-11/04 στις 15-16/04, εξαιτίας πολλαπλών έκτακτων εισαγωγών και με δεδομένο ότι αυτή η μετακίνηση δεν ήταν επιβαρυντική για τους συγκεκριμένους ασθενείς.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε έγκαιρη ενημέρωση των συγκεκριμένων ασθενών”.

Με εκτίμηση,
Η Διοικητής του Νοσοκομείου
Δρ. Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή

Ολόκληρη η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Σας επισυνάπτω και την επίσημη απάντηση του Νοσοκομείου. Είναι άλλο πράγμα να λέτε ότι ένας καρκινοπαθής ήταν σε απόγνωση διότι έπρεπε να κάνει την χημειοθεραπεία του και δεν έβρισκε κρεβάτι και άλλο προφανώς ο γιατρός του να άλλαξε την ημερομηνία της χημειοθεραπείας του αξιολογώντας ότι άλλοι έπρεπε να προηγηθούν. Το πρώτο θα ήταν έλλειψη του νοσοκομείου, το δεύτερο ιατρική γνωμάτευση. Εάν ο γιατρός έλεγε ο τάδε ασθενής πρέπει να κάνει την τάδε μέρα χημειοθεραπεία και το νοσοκομείο του έλεγε δεν έχουμε κρεβάτι (πράγμα που ουδέποτε συνέβη) θα είχατε δίκιο εσείς, το να αλλάζει ένα ραντεβού όμως ο γιατρός είναι πολύ σύνηθες και δεν αφορά στο Νοσοκομείο. Το να κάνετε ντε και καλά αντιπολίτευση με τέτοια ευαίσθητα θέματα απλά δεν σας Τιμά!»

Loading