Αλ. Χαρίτσης: «Η απόφαση του δικαστηρίου για την απόσυρση των ποινικών κατηγοριών και την αθώωση των εννέα κατηγορουμένων είναι μια σημαντική θετική εξέλιξη»

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, για την απόσυρση των ποινικών κατηγοριών και την αθώωση των εννέα κατηγορουμένων, είναι μια σημαντική θετική εξέλιξη και την χαιρετίζουμε».

propoli

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις που έκανε έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους εννέα Αιγύπτιους, οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου.

Επίσης, ο Αλέξης Χαρίτσης πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί τα θύματα να μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίοι τράγοι. Δεν μπορεί για ένα τέτοιο έγκλημα, όπως αυτό του ναυαγίου της Πύλου, οι ευθύνες να μετατίθενται σε αυτούς οι οποίοι βίωσαν όλη αυτή την τραγωδία. Από δω και πέρα όμως πρέπει και η συγκάλυψη να σταματήσει. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Το έγκλημα αυτό πρέπει να βρει τους ενόχους».

Παράλληλα, με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε:

«Το μίσος για τον μετανάστη και τον πρόσφυγα, το μίσος προς την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, η λογική της μετατροπής της Ευρώπης σε ένα φρούριο, είναι αυτά τα οποία θρέφουν την ακροδεξιά. Στη μάχη λοιπόν των ευρωεκλογών ψηφίζουμε και για το ζήτημα του ανθρωπισμού, για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, για μια Ευρώπη ελευθερίας, δημοκρατίας, για μία Ευρώπη κράτους δικαίου που θα σέβεται τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως της φυλής του, ανεξαρτήτως του θρησκεύματός του, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού του προσανατολισμού».

«Δίνουμε λοιπόν μια μάχη ανθρωπιάς, δίνουμε μια μάχη για το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης», συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης και συμπλήρωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα μας και η Ευρώπη να μετατραπεί σε ένα κολαστήριο για τους ανθρώπους».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading