«Ο Ουρανός μιλά ελληνικά», το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα της δημοσιογράφου Λίτσας Τότσκα

Τελικά «Ο ουρανός μιλά ελληνικά»; Τουλάχιστον όσοι παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου και συγγραφέα Λίτσας Τότσκα με τίτλο «Ο ουρανός μιλά Ελληνικά- Οι αστερισμοί στην Ελληνική μυθολογία» πείστηκαν γι αυτό. 

propoli

Συγγραφείς, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου απόλαυσαν μία βραδιά στην οποία η μαγεία του νυχτερινού ουρανού συνάντησε τη μαγεία ενός βιβλίου γνώσεων για όλες τις ηλικίες- από επτά ετών- στην αίθουσα Γιάννης Μαρίνος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

Ένα ταξίδι στα μυστήρια του σύμπαντος, με οδηγό τούς ελληνικούς μύθους για τους αστερισμούς. Ένα βιβλίο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μία κινηματογραφική ταινία δράσης. Μάχες, απαγωγές, έρωτες, απιστίες, απληστία αλλά και γενναιότητα και αυτοθυσία, με πρωταγωνιστές ήρωες του ελληνικού μύθου. 

Ο εκδότης της ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ Διονύσης Βαλεριάνος ανακοίνωσε την κυκλοφορία του και στην αγγλική γλώσσα ενώ για τη συγγραφέα και το βιβλίο της μίλησαν ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Καραντινάκης, ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας, η αστροφυσικός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού και ο στιχουργός/ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Φασουλάς. 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη να ερμηνεύει τραγούδια για τον Ουρανό -ανάμεσά τους και το νέο του τραγούδι με τίτλο «Τον ουρανό να συγχωρείς» σε στίχους Ελένης Φωτάκη και δική του μουσική- συνοδευόμενος στο πιάνο από τον ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιάννη Μπελώνη.

«Κοίτα το φεγγάρι στον ουρανό, όχι αυτό στη λίμνη» γράφει ο Πέρσης ποιητής Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί. 

Σβήνουμε την οθόνη του κινητού και σηκώνουμε το βλέμμα μας στον ουρανό. Τα ταξίδια με τη φαντασία ξεκινούν όταν σβήνει η οθόνη του υπολογιστή γιατί ο Ουρανός είναι ένα καθολικό σημείο συνάντησης, ένα… meeting point για μικρούς και μεγάλους, για ερωτευμένους και οικογένειες.       

*Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από την κ. Τότσα για χρήση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ – @Bookia.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading