Ορκίζεται σήμερα η νέα κυβέρνηση στην Αλβανία
Μετά από μια συνεδρίαση η οποία διήρκησε περίπου μια μέρα και πιο συγκεκριμένα 20 ώρες, ο Έντι Ράμα κατάφερε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την αλβανική βουλή. Πιο συγκεκριμένα 77 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 53 κατά ενώ υπήρχε και μια αποχή. Οι τελευταίες εκλογές στη χώρα έγιναν στις 25 Απριλίου.
Ο Έντι Ράμα ο οποίος είναι ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος θα κυβερνήσει την Αλβανία για τρίτη διαδοχική φορά, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ άλλοτε στη χώρα μετά την μεταπολίτευση. Κάτι άλλο το οποίο προκαλεί επίσης εντύπωση για τα δεδομένα της γειτονικής χώρας, είναι ότι στο κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν πιο πολύ γυναίκες παρά άντρες αφού έχουν αναλάβει 15 Υπουργεία.
Εντός της ημέρας θα γίνει η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε ζητήσει να ενημερωθεί από τις αρχές σχετικά με το αν έχουν καθαρό ποινικό μητρώο οι Υπουργοί της κυβέρνησης.
Δείτε επίσης: Άρση απαγόρευσης μεταγραφών για την ΚΑΕ Άρης: «Απαλλαχθήκαμε από μεγάλο βάρος»
- Σημαντικές ζημιές από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στις Σέρρες
- «Πρώτη ήττα για την εθνική Νέων γυναικών στη β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ»
- Νεϊμάρ: Ετοιμάζεται για επιστροφή στην εθνική Βραζιλίας με τον Αντσελότι στο τιμόνι
- Ισπανία: Θύελλα αντιδράσεων από την απαγόρευση μουσουλμανικών εορτών σε δημόσιους χώρους
- Στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου σε σταθερή κατάσταση 9χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι στην Ασπροβάλτα
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr