Ο Γκρέιαμ έκανε αυτήν την πρόταση σε ζωντανή εκπομπή
Μετά τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ ζήτησε από «κάποιον στη Ρωσία» να δολοφονήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να προσφέρει «μια μεγάλη υπηρεσία» στη Ρωσία και όχι μόνο.
Αρχικά ο Γκρέιαμ, έκανε αυτή την πρόταση στη διάρκεια εμφάνισής του στην εκπομπή του Σον Χάνιτι στο Fox News.
— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) March 4, 2022
Στη συνέχεια ανέφερε το ίδιο πράγμα και στο Twitter κάνοντας αναφορά τόσο στον Βρούτο ο οποίος πρόδωσε τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα όσο και στην προσπάθεια να δολοφονηθεί ο Αδόλφος Χίτλερ το 1944 η οποία όμως δεν απέδωσε.
«Υπάρχει ένας Βρούτος στη Ρωσία; Υπάρχει ένας πιο επιτυχημένος συνταγματάρχης Στάουφενμπεργκ στον ρωσικό στρατό;», διερωτήθηκε.
«Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί αυτό είναι κάποιος στη Ρωσία να δολοφονήσει αυτόν τον τύπο. Θα προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στην πατρίδα του και στον κόσμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός γερουσιαστής.
Ο Γκρέιαμ είναι στενός σύμμαχος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και κατέθεσε την Παρασκευή πρόταση για την καταδίκη του Ρώσου προέδρου και των επικεφαλής του ρωσικού στρατού, τους οποίους κατηγόρησε ότι διαπράττουν «εγκλήματα πολέμου» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
Δείτε επίσης: Ο Πούτιν ξεφτίλισε τον αρχηγό των υπηρεσιών κατασκοπείας και αυτός έχασε τα λόγια του
- Δραματική η κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές σε Γαλλία και Ισπανία
- Καταιγίδες σε Εύβοια και Θεσσαλία: Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από το ΜΕΤΕΟ
- Σύρος: Ολοκληρώθηκε η αναπαράσταση της δολοφονίας της 42χρονης διασώστριας – «Δεν ήταν άνθρωπος βίαιος», λέει ο πρώην σύζυγός της
- Ελλάδα: Στήριξη στις πρωτοβουλίες Χριστοδουλίδη για επανέναρξη συνομιλιών στο κυπριακό
- Δήμος Καλαμαριάς: Επένδυση άνω του 1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των αυλείων χώρων δύο δημοτικών σχολείων
![]()
