Ο Ανδρέας Παπανδρέου, 30 χρόνια μετά την απώλειά του, παραμένει «Ωσεί Παρών» στη μνήμη των Ελλήνων. Ο Κώστας Λαλιώτης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται στη διαρκή παρουσία του Ανδρέα στην πολιτική σκηνή, χαρακτηρίζοντάς τον ως Πολιτικό «Φαινόμενο» και «Ηγέτη από το Μέλλον» σε ένα κείμενο μνήμης με αφορμή την επέτειο.
Ο Λαλιώτης τονίζει ότι ο Παπανδρέου «κατακλύζει το παρόν» ως «Μεγάλος Απών», φωτίζοντας τη «Μνήμη του Παρελθόντος» και τη «Μνήμη του Μέλλοντος». Αναγνωρίζεται ως ο πιο Δημοφιλής και Επιδραστικός Ηγέτης της Μεταπολίτευσης, σύμφωνα με έρευνες και δημοσκοπήσεις.
Ο κ. Λαλιώτης περιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου ως «χαρισματικό Εθνικό και Λαϊκό Ηγέτη», που έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πρόοδο και τη χειραφέτηση της χώρας. «Έφυγε από τη ζωή, πάντα όρθιος και μαχητής», σημειώνει, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ιδεών και των αγώνων του για την Ελλάδα.
Η κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου αφορά την ανάπτυξη, τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και την Ισότητα, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν διαμορφώσει την κοινωνία μας. «Αφορά την ευημερία και την ποιότητα ζωής όλων των Πολιτών», προσθέτει ο Λαλιώτης.
Στο κείμενό του, ο Λαλιώτης συνοδεύει τη μνήμη του Ανδρέα με ένα εμβληματικό βίντεο που φέρει τον τίτλο «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ», με μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου. «Αυτό το Βίντεο – Μήνυμα ας εκληφθεί ως μία παρακαταθήκη για την αφύπνιση της Ελλάδας και του Ελληνισμού», καταλήγει.
Ως υστερόγραφο, ο Λαλιώτης ανακοινώνει την ανάρτηση 20 Κειμένων Στρατηγικής Πολιτικής που θα προσδιορίσουν τη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, μέχρι την ημερομηνία ίδρυσης του στις 3 Σεπτεμβρίου.
![]()

