Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις προκλήσεις στον πρωτογενή τομέα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, εστιάζοντας στην εξωτερική πολιτική και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο Διάλογοι της Νισύρου, επισήμανε πως η ελληνική διπλωματία βρίσκεται σε διαρκή ήττα εξαιτίας των επιλογών της σημερινής κυβέρνησης. Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προνοήσει, καθώς η κατάσταση στη Συρία εξελίσσεται προς όφελος της τουρκικής επιρροής. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν την ανάγκη μιας μακρόπνοης στρατηγικής, αντί της παθητικής προσέγγισης που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση.
Αναφορικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρει σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση και τόνισε ότι η μόνη λύση είναι η αποκατάσταση της διαφάνειας και η αποτροπή των σκανδάλων. Ανέφερε ότι τα επερχόμενα πρόστιμα θα βαρύνουν την κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι πρόκειται για «μια γαλάζια συμμορία» που έχει καταληστεύσει τους ευρωπαϊκούς πόρους.
Ανέφερε επίσης ότι «μνημόνιο θα υπάρξει και στον πρωτογενή τομέα», υπογραμμίζοντας τις αρνητικές συνέπειες που αυτό θα έχει για τη χώρα, όπως η μείωση των επιδοτήσεων.
Πηγή περιεχομένου: in.gr