Κοινοπραξία Συγκοινωνιών Αττικής: Υποστήριξη για τους τραυματίες και τις οικογένειές τους μετά το ατύχημα στη Βούλα

Κοινοπραξία Συγκοινωνιών Αττικής: Υποστήριξη για τους τραυματίες και τις οικογένειές τους μετά το ατύχημα στη Βούλα

Η Κοινοπραξία Συγκοινωνιών Αττικής δηλώνει την πρόθεσή της να συνδράμει με κάθε τρόπο στη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη λεωφόρο Καραμανλή. Έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία ειδική γραμμή εξυπηρέτησης και πληροφόρησης για τα δικαιώματα των επιβατών που τραυματίστηκαν. Επίσης, εκφράζει το «ειλικρινές ενδιαφέρον της για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας των τραυματιών».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στο 211 4186233 και ηλεκτρονικά στο [email protected]. Η υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00.

Οι συνθήκες του ατυχήματος

Όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος, η Κοινοπραξία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι από τη μέχρι στιγμής διερεύνηση του συμβάντος έχουν προκύψει τα εξής:

Όρια ταχύτητας – Στοιχεία τηλεματικής

Το δεύτερο λεωφορείο, κινούμενο με κανονική ταχύτητα και σταθερά κάτω του επιτρεπτού ορίου για τον συγκεκριμένο δρόμο, προσέκρουσε στο πρώτο χωρίς να φρενάρει, όπως προκύπτει από τα στοιχεία τηλεματικής δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση. Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν αδιευκρίνιστα και ερευνώνται από το αρμόδιο Τμήμα της Τροχαίας και τις Εισαγγελικές αρχές.

Οι δύο οδηγοί είναι κάτοχοι πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας με εμπειρία στην εκτέλεση αστικών επιβατικών μεταφορών. Η οδηγός του δεύτερου λεωφορείου εργάζεται στο συγκοινωνιακό έργο εδώ και πέντε χρόνια. Η βάρδιά της ξεκίνησε στις 8:00 σήμερα το πρωί και βρισκόταν για περίπου 3,5 ώρες στα καθήκοντά της.

Τα λεωφορεία είναι σύγχρονης τεχνολογίας, με χρόνο κυκλοφορίας τον Οκτώβριο του 2024. Όλα τα μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά συστήματα, όπως φρένα, ελαστικά και σύστημα διεύθυνσης, είχαν ελεγχθεί και βρίσκονταν σε πλήρη λειτουργία, ενώ το όχημα ήταν εξοπλισμένο και με σύγχρονο σύστημα κλιματισμού.

Δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται, εκ των οποίων 6 παιδιά – Σοβαρά τραυματισμένη 38χρονη γυναίκα

Δώδεκα τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής μετά τη σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα. Εκτός από τη γυναίκα 38 ετών που φέρει σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Συγκεκριμένα, νοσηλεύονται 6 παιδιά στο «Παίδων», Αγλαΐα Κυριακού, 2 άτομα στο «Γεννηματάς», εκ των οποίων η μία είναι η οδηγός, 3 άτομα στο «Ασκληπιείο» και 2 άτομα στο ΚΑΤ, εκ των οποίων η μία είναι η 38χρονη πολυτραυματίας. Συνολικά, σε νοσοκομεία είχαν διακομιστεί 47 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους μετά τις πρώτες βοήθειες πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν σπίτι τους.

Loading

Play