(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανδρουλάκης: «Πρωτοφανές το ράπισμα της κυβέρνησης από το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

«Στηρίζουμε επί της αρχής κάνοντας ένα βήμα δικαιοσύνης» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είπε πως «για το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά, τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου είναι ταυτοτικά, είναι αξιακά. Άλλωστε ήταν η παράταξή μας που εκσυγχρόνισε το Οικογενειακό Δίκαιο, καθιερώνοντας τον πολιτικό γάμο, επιτρέποντας το διαζύγιο, αποποινικοποιώντας την μοιχεία και κάνοντας πράξη την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

propoli

«Στηρίζουμε επί της αρχής κάνοντας ένα βήμα δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης ενώ σημείωσε ότι τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στον πολιτικό γάμο κι είναι αυτό είναι και προς το συμφέρον των παιδιών. «Η Νέα Δημοκρατία, αντί να προχωρήσει σε έναν πραγματικό διάλογο με την κοινωνία, εξάντλησε την προσπάθειά της σε υποδείξεις. Ο Πρωθυπουργός ήθελε να εμφανιστεί ως μεταρρυθμιστής, μιας μεταρρύθμισης όμως που δεν στηρίζει το ίδιο του κόμμα και το οποίο διαχρονικά δεν τα «πάει» καλά με τα δικαιώματα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Απαντώντας στον Άκη Σκέρτσο είπε πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το σύμφωνο συμβίωσης «πέρασε χάρη στις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, ήταν που υιοθετήθηκε καθώς μόνο 19 από τους 75 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το είχαν στηρίξει τότε. Ο κ. Μητσοτάκης ψήφισε, ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, το σύμφωνο συμβίωσης που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια στην προσπάθειά του να ανεβάσει τους τόνους έκανε λόγο για παραδοξότητα λέγοντας: «… ο υπουργός Επικρατείας όχι μόνο να μη στηρίζει ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης, της οποίας είναι μέλος, αλλά φτάσαμε στο σημείο να το θεωρεί αντισυνταγματικό. Και παρόλα αυτά παραμένει μέλος της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που σύμφωνα με τον ίδιο, νομοθετεί παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Αφήστε λοιπόν τα μαθήματα».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε μια σύνδεση του νομοσχεδίου «με το πρωτοφανές ράπισμα της κυβέρνησης από το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την υποβάθμιση του κράτους δικαίου στη χώρα μας», όπως ανέφερε, και τόνισε: «Πως μπορείτε να κολακεύετε τους εαυτούς σας για το «προοδευτικό» προφίλ σας, τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα του έχει καταδικάσει τη χώρα για μια σειρά παραβάσεων που συνέβησαν στη θητεία σας;

Όταν καταπατάτε και ευτελίζετε το κράτος δικαίου, να μας κάνετε μαθήματα φιλελευθερισμού; Είναι ντροπιαστικό για πρώτη φορά μετά το 1981 και την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να εκθέτει κατ’ αυτόν τον τρόπο την πατρίδα μας. Γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν καταδίκασε την Ελλάδα, αλλά την κυβέρνηση σας και τις πρακτικές της».

Συμπλήρωσε ακόμη πώς η αντίδραση της κυβέρνησης σ΄αυτό, αποσκοπεί στη συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών. «Απορρίψατε, χωρίς καν να διαβάσετε το αίτημα για προανακριτική επιτροπή για να διερευνηθεί το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα όπως είχαμε ζητήσει. Αντιθέτως, αρπάξατε το σωσίβιο που σας έριξε το Κομμουνιστικό Κόμμα και προχωρήσατε σε μία εξεταστική επιτροπή, όπου εργαλειοποιώντας την πλειοψηφία σας, καλύπτετε τους ενόχους».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε και στη Δικαιοσύνη υπογραμμίζοντας ότι «η ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκλήθηκε τάχιστα για να απαντήσει σε ένα ψήφισμα που ασκεί πολιτική κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αν υπήρχαν τα ίδια αντανακλαστικά, τότε όλες αυτές οι υποθέσεις δεν θα ήταν εκκρεμείς και το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου δεν θα χρειαζόταν».

Δείτε επίσης: Ανδρουλάκης: «Η πώληση των F16 στην Τουρκία επιτρέπει στον Ερντογάν να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές πρακτικές»

Loading