(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

Σωκρ. Φάμελλος: Επίσκεψη στη βάση των Canadair – «Να αναβαθμιστεί η επάρκεια της κοινωνίας μας»

Την 112 Πτέρυγα Μάχης επισκέφτηκε σήμερα (2/8) ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως τα αιτήματα του κόμματος αφορούν την υποστήριξη του έργου στο πεδίο και από την τεχνική βάση συντήρησης, αλλά και από την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να εκφράσουμε πρώτα από όλα τη στήριξή μας στο έργο το οποίο παράγεται στη μεγάλη υπηρεσία -προς την πατρίδα, προς την κοινωνία, προς το περιβάλλον- των πιλότων μας και να ζητήσουμε την υποστήριξη και σε επίπεδο συντήρησης, και σε επίπεδο επάρκειας των μέσων που διατίθενται από την πολιτεία», ανέφερε.

propoli

Όπως είπε, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε «για τις πολύ δύσκολες συνθήκες στις οποίες παρέχεται αυτό το έργο στην κοινωνία αλλά και τις ανάγκες που έχουμε». «Τα πρώτα μας αιτήματα θα έχουν να κάνουν με την υποστήριξη του έργου στο πεδίο και από την τεχνική βάση εδώ της συντήρησης, αλλά και από την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει επάρκεια και να στηρίζει αυτό το σημαντικό έργο που παρέχουν οι πιλότοι μας. Από εκεί και μετά όμως για όλους μας το σημαντικό είναι η πρόληψη», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Η πρόληψη των φυσικών καταστροφών, η πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και η πρόληψη της επάρκειας της πολιτείας όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να ανοίξουμε δύο μεγάλες συζητήσεις. Η πρώτη είναι για την ανθεκτικότητα της κοινωνίας μας. Για το εάν πράγματι γίνεται πρόληψη δασικών πυρκαγιών, τα εργαλεία που έχουμε -και πιστεύουμε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών».

«Από την άλλη έχει δεσμευτεί ο υπουργός ότι η συζήτηση για το πρόγραμμα “Αιγίς” και τη στελέχωση της Πολιτικής Προστασίας θα γίνει επίσης στη Βουλή. Θεωρούμε ότι αυτές οι δύο πρωτοβουλίες δεν πρέπει να καθυστερήσουν. Διότι οι φυσικές καταστροφές δεν περιμένουν και η κλιματική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία αλλά, πρέπει να αποτελεί το κίνητρο για να “ανεβάσουμε” σε ένα υψηλότερο επίπεδο την επάρκεια της κοινωνίας μας. Και η πολιτεία έχει την πρώτη ευθύνη.

Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κράτος, μία ισχυρή πολιτεία που να εξασφαλίζει ότι οι πολίτες δεν θα είναι αβοήθητοι», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος και κατέληξε: «Και εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτήν την αναβάθμιση επάρκειας της κοινωνίας μας».

Δείτε επίσης: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει ότι υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στην ΕΛΑΣ

Loading