ΣΥΡΙΖΑ – Στ. Καλπάκης: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές με επικοινωνιακούς όρους»

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε με τοποθέτησή του ο Στέργιος Καλπάκης, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τις καταστροφές από τις πυρκαγιές με επικοινωνιακούς όρους.

Αιτία για την τοποθέτηση του Στέργιου Καλπάκη στάθηκε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ITV, όπου έκανε γνωστό ότι το φθινόπωρο και την άνοιξη θα μπορούν οι τουρίστες να επισκεφτούν δωρεάν τη Ρόδο, με το εν λόγω μέτρο να αφορά όσους εγκατέλειψαν το νησί λόγω των πυρκαγιών.

propoli

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αντιμετωπίζει την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές αποκλειστικά με επικοινωνιακούς όρους», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέργιος Καλπάκης κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως υποτιμά το μέγεθος της καταστροφής.

«Υποτιμώντας το μέγεθος της περιβαλλοντικής και οικονομικής καταστροφής στη Ρόδο, ανέφερε ως θετικό στοιχείο ότι επηρεάστηκε λιγότερο από το 15% της έκτασης του νησιού. Ευτυχώς που δεν μας είπε, όπως ο κ. Συνολάκης, ότι δεν είναι πολλά τα 500.000 καμένα στρέμματα», σημειώνει, σχολιάζοντας:

«Νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα επουλώσει το πλήγμα που έχει υποστεί η εικόνα του ελληνικού Τουρισμού υποσχόμενος μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές σε όσους τις έχασαν λόγω της πυρκαγιά.

Οι πυρκαγιές, όμως, δεν αντιμετωπίζονται με προχειρότητα. Ούτε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών μπορεί να αποκατασταθεί με εκ των υστέρων επικοινωνιακή διαχείριση».

«Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση. Σχέδιο που η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεδειγμένα δεν έχει, αφού έχει αποτύχει ακόμη και να αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Πολιτική Προστασία», υπογραμμίζει ο Στέργιος Καλπάκης.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Πλημμύρισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία (ΦΩΤΟ)

Loading