(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ – Καρανίκας για Ακρίτα: «Να μην αντικαταστήσουμε την πολιτική κριτική με υπόνοιες»

Ανάρτηση στο Facebook μέσω της οποίας πιθανόν αναφέρεται στην Έλενα Ακρίτα έκανε ο Νίκος Καρανίκας, παίρνοντας θέση για το θέμα των πόθεν έσχες των πολιτικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είχε αφήσει αιχμές κατά της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς να την κατονομάζει) σχετικά με τη γνωστή ανάρτησή της για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, για την οποία η σύζυγος του πρωθυπουργού προχώρησε σε μήνυση και αγωγή.

propoli

Κάνοντας λόγο για «μισογυνισμό μιας γυναίκας», προσθέτοντας ότι «μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά του ινφουενσερισμού», ενώ κατέληξε γράφοντας ότι «το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται, αλλά εύκολα διασύρεται».

Στη νέα του ανάρτηση, ο Ν. Καρανίκας, επικαλούμενος  ως παράδειγμα τις αποφάσεις των δικαστηρίων απέναντι σε συκοφαντίες κατά στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «αν τα πόθεν έσχες είναι έργο της αδιαφάνειας τότε η δικαιοσύνη θα πάρει θέση. Δεν γίνεται να αντικαταστήσουμε την πολιτική κριτική με «Αν» και με υπόνοιες», τόνισε.

Μάλιστα, επαναφέρει παλιότερη ανάρτηση του, όταν είχε επισημάνει πως «η σκανδαλοθηρία απομακρύνει τη προεκλογική πολιτική κουβέντα και μετατρέπεται σε προεκλογική βαβούρα εντυπώσεων που περιμένει τη βεβαίωση των εισαγγελέων και όχι των πολιτών που στις εκλογές θα πρέπει να κρίνουν τις πολιτικές προτάσεις για το αύριο των εκλογών σε σχέση με την περίοδο που πέρασε – εκτός από τον βίο των στελεχών που κατηγορούνται για σκάνδαλα και θίγεται η αξιοπρέπεια μας».

Η ανάρτηση

«Σαν να μη πέρασε ούτε μια μέρα. Για να θυμηθούμε ότι όταν κυβερνούσε ο Συριζα μας κατηγορούσαν ότι κλέβαμε το κράτος και αγοράζαμε βίλες λέγοντας ότι τα πόθεν έσχες μας ήταν της αδιαφάνειας. Οδηγηθήκαμε σε δικαστήρια και έληξε υπέρ της αλήθειας καταδικάζοντας τις συκοφαντίες. Αν τα πόθεν έσχες είναι έργο της αδιαφάνειας τότε η δικαιοσύνη θα πάρει θέση. Δεν γίνεται να αντικαταστήσουμε την πολιτική κριτική με “Αν” και με υπόνοιες», έγραψε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Δείτε επίσης: Κέρκυρα: Μαθητές πιάστηκαν στα χέρια σε πλατεία του νησιού

Loading