Για ανάγκη περισσότερων παρεμβάσεων από την Ε.Ε έκανε λόγο η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Σε παρέμβασή της κατά την συζήτηση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή περισσότερης χρηματοδότησης προς τη Μολδαβία, η κυρία Ασημακοπούλου τόνισε πως «ο πόλεμος του Πούτιν δεν έχει επιπτώσεις μόνο για την Ουκρανία ή τη Μολδαβία, αλλά για όλες τις χώρες της Ευρώπης» και κάλεσε την Ε.Ε. να κάνει περισσότερα για να τις αντιμετωπίσει, επιδεικνύοντας περισσότερη ενότητα, περισσότερη αλληλεγγύη και διαθέτοντας περισσότερη χρηματοδότηση.
Η Ευρωβουλευτής κατέληξε, λέγοντας ότι «τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν μεγάλες αποφάσεις. Και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα απαιτούν μεγάλες οικονομικές παρεμβάσεις».
Στη δεύτερη παρέμβασή της, η κα. Ασημακοπούλου, αφού υπενθύμισε τις καθυστερήσεις της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη το 2009, αλλά και των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας Covid-19 το 2020, υπογράμμισε ότι «η Ε.Ε. πρέπει να αντιδράσει άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία», σημειώνοντας πως έχει στη διάθεσή της και τις πολιτικές και τα εργαλεία, και πλέον, μετά το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει και την απαραίτητη εμπειρία για να το κάνει.
Τέλος, ανέφερε πως πρόκειται για έναν «αγώνα δρόμου, τον οποίο θα πρέπει να διανύσουμε όχι με βήμα σημειωτόν, αλλά τροχάδην».
Δείτε επίσης: Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν «διέπραξε ένα μεγάλο λάθος» με την εισβολή στην Ουκρανία
- Συναγερμός στη Μόσχα: αναχαιτίστηκαν 630 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την πόλη
- Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Ρωσικά πλήγματα και επιδρομή drones στη ρωσική Λίπετσκ
- Μακρόν για ταραχές στη Γαλλία: «Ξένοι ηγέτες κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη της Γαλλίας»
- Σαουδική Αραβία: Νεκρός και οκτώ τραυματίες από την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Νταμάμ
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ελλάδα για το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν επαναδιατυπώνεται μέσω μονομερών αποφάσεων»
![]()

