Η εγκύκλιος ορίζει ότι η καταβολή της εισφοράς θα επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος με το πλαστικό κάλυμμα ή το καπάκι να λογίζονται ως ξεχωριστά προϊόντα
Από 1η Ιανουαρίου, όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, οι επιχειρήσεις εστίασης θα χρεώνουν κάθε πλαστική σακούλα τέσσερα λεπτά συν τον ΦΠΑ. Στην εγκύκλιο δίνονται σχετικές οδηγίες για την εφαρμογή της εισφοράς προστασίας του περιβάλλοντος, η οποία είναι ψηφισμένη από το 2020.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο η καταβολή της εισφοράς επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος με το πλαστικό κάλυμμα ή το καπάκι να λογίζονται ως ξεχωριστά προϊόντα.
Τέσσερα λεπτά ΦΠΑ θα χρεώνουν οι επιχειρήσεις εστίασης κάθε πλαστική συσκευασία τροφίμων και ποτών από την 1η Ιανουαρίου σύμφωνα με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ με την οποία δίνονται οδηγίες για την εφαρμογή της εισφοράς προστασίας του περιβάλλοντος η οποία έχει ψηφιστεί από το 2020.
Δείτε επίσης: Λιβύη: Χωρίς απόφαση για εκλογές – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Βουλής
- Έγινε η κλήρωση της σεζόν 2026-27 στο Κύπελλο Γυναικών
- Μη προγραμματισμένη στάση στη Σαουδική Αραβία κάνει ο πρόεδρος Μακρόν
- Θάνου: Ευχαριστώ στην ανεξάρτητη, ελληνική Δικαιοσύνη μετά τις συλλήψεις
- Έκρηξη στον Κολωνό: Τέσσερις τραυματίες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης
- Τουρκολιβυκό μνημόνιο: δριμεία καταδίκη από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ
![]()

