Δημοσκόπηση Alco: Δεν λειτουργεί το επιτελικό κράτος λένε οι πολίτες – Οι απόψεις για Κασσελάκη

Επιπτώσεις στην εικόνα της κυβέρνησης είχαν τα τελευταία γεγονότα στη χώρα μας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO παρουσίασε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

propoli

Oι φωτιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες που προκάλεσε ο Daniel και ο Elias και η αντίδραση του επιτελικού κράτους είχαν αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης με το 38% των πολιτών να λέει ότι έχει χειρότερη εικόνα σε σχέση με την εικόνα που είχε πριν τις εκλογές. Όσον αφορά το επιτελικό κράτος το 64% δηλώνει ότι δεν λειτουργεί και μόλις το 25% αναφέρει ότι λειτουργεί.

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης δεν ακουμπούν ωστόσο την δημοτικότητα του πρωθυπουργού καθώς το 40% λέει ότι έχει θετική άποψη για τον πρωθυπουργό και το 52% αρνητική.

Iδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα για τον Στέφανο Κασσελάκη καθώς θετικά τον κρίνει το 25% στο σύνολο των ψηφοφόρων και το 58% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα το 52% στο σύνολο έχει αρνητική γνώμη όπως επίσης και ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (19%).

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται πλέον έντονη κινητικότητα καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει 9% της δύναμής του προς τα Αριστερά και 5% προς τα Δεξιά.

dimoskopisi_01
dimoskopisi_02
dimoskopisi_03
dimoskopisi_04
dimoskopisi_05
dimoskopisi_06
dimoskopisi_07
dimoskopisi_08
dimoskopisi_09
dimoskopisi_10
dimoskopisi_11

Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που δημοσίευσε την Πέμπτη ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, δίνει προβάδισμα ανάλογο με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,3% και η αξιωματική αντιπολίτευση 15,3%.

Μετά την εκλογή Κασσελάκη η εικόνα των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 40% χειρότερη, 17% το ίδιο κακή, 12% το ίδιο καλή και 14% καλύτερη. 17% δεν γνωρίζει και δεν απαντά. Συγκεκριμένα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% λέει καλύτερη, το 29% το ίδιο καλή, το 23% χειρότερη και το 2% το ίδιο κακή. Το 9% δεν γνωρίζει, δεν απαντά.

Δείτε επίσης: Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε πίσω τα περί μείωσης στις ασφαλιστικές εισφορές

Loading