Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωσή στην οποία κάνει λόγο για “4 fake news για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης” δίνει αντίστοιχες απαντήσεις και επισημαίνει πως όλα τα ΑΕΙ έχουν τη δυνατότητα να επανεξετάσουν και να επανακαθορίσουν τους συντελεστές της Βάσης Εισαγωγής.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
“1. Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης δεν είχε κανέναν εισακτέο.
Αλήθεια: Η εν λόγω Σχολή είχε 10 εισακτέους, από διάφορες κατηγορίες υποψηφίων.
2. Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης ήταν «θύμα» του νέου συστήματος Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
Αλήθεια: Η εν λόγω Σχολή επέλεξε, όπως όλες οι Σχολές και τα Τμήματα ΑΕΙ της χώρας, το συντελεστή της ΕΒΕ που επιθυμούσε, ώστε να διαμορφώσει την ακαδημαϊκή της φυσιογνωμία.
3. Όλες οι Σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών είχαν πτώση στον αριθμό εισαχθέντων τους.
Αλήθεια: Οι Αρχιτεκτονικές Σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Χανιά έχουν σχεδόν 100% πληρότητα των προσφερόμενων θέσεων.
4. Οι Αρχιτεκτονικές που δεν είχαν φέτος πολλούς επιτυχόντες θα συρρικνωθούν.
Αλήθεια: Όλα τα ΑΕΙ θα έχουν τη δυνατότητα να επανεξετάσουν και επανακαθορίσουν τους συντελεστές της ΕΒΕ τους, λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021.
Η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη θα εξαρτηθεί και από τις εισηγήσεις των Πανεπιστημίων και της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης”.
- Ο Ν. Παππάς για συνεργασία των συντεταγμένων πολιτικών δυνάμεων: Απέρριψαν τη θέση Ανδρουλάκης και Τσίπρας
- Ξεκινά η ωρίμανση του Διαχρονικού Μουσείου Ξάνθης με την αποκατάσταση της Καπναποθήκης «Μπασιούδη»
- Γνωστή τακτική της αντιπολίτευσης λέει ο Π. Μαρινάκης για τις υποθέσεις
- Σύμβαση για 7 νέα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη υπέγραψε ο Β. Κικίλιας
- Στο επίκεντρο η Pizza Fan: η Νέα Αριστερά ζητά έκτακτο επίδομα για τους εργαζόμενους
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
