Στην ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας των δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Κιρμικίρογλου, κατά τη διάρκεια της Συνεκπαίδευσης Σωμάτων Ασφαλείας και Δημοσιογράφων, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα στη Βέροια. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην προώθηση δράσεων που θα ενισχύσουν την ασφάλεια των λειτουργών της ενημέρωσης.
Η διήμερη εκπαιδευτική δράση διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων, με τη στήριξη του ΟΑΣΕ και την επιστημονική ευθύνη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κιρμικίρογλου τόνισε ότι στόχος είναι η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ δημοσιογράφων και αστυνομικών, προκειμένου να διαχειρίζονται από κοινού δύσκολες καταστάσεις και να αποφεύγουν εντάσεις.
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την περαιτέρω θωράκιση της ασφάλειας των δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ασφάλεια τους, το οποίο αναμένεται στο τέλος του μήνα.
«Το νέο σχέδιο θα περιλαμβάνει στρατηγικές συνεργασίες, όπως η σημερινή, αναδεικνύοντας τρόπους με τους οποίους η Ελληνική Αστυνομία και οι δημοσιογράφοι μπορούν να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κιρμικίρογλου.
Τον Γενικό Γραμματέα υποδέχθηκαν η διοικήτρια της Σχολής και ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου, καθηγητής Νίκος Παναγιώτου.
![]()

