Την προσεχή Τρίτη το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστηρίζουν την επέκταση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στο Κοινοβούλιο.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας πρόκειται να στείλει σχετική πρόσκληση στα μέλη της Επιτροπής, η οποία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Politic, θα συνεδριάσει το πρωί της προσεχούς Τρίτης. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής πρόκειται για κύρωση διεθνούς Συμφωνίας, η οποία θα συζητηθεί σε μία συνεδρίαση, στην αρμόδια Επιτροπή και, μετά από λίγες ημέρες, θα εισαχθεί προς κύρωση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μνημόνιο συνεργασίας θα έχει πενταετή διάρκεια και θα δίνει τη δυνατότητα αυξημένης αμερικανικής παρουσίας σε περιοχές όπως η Αλεξανδρούπολη, η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο και η Σούδα.
Άραγε ο ΖΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην γραμμή του και θα αρνηθεί να ψηφίσει και αυτή τη Συμφωνία; Θα τα δούμε όλα σε λίγα εικοσιτετράωρα στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται τέλος, πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί όπως είναι προγραμματισμένο στις 16 Μαΐου τον Λευκό Οίκο.
Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Θα θέσει ο Υπουργός εντός ΕΣΥ τους χιλιάδες υγειονομικούς σε αναστολή»;
- Ισπανία: 40χρονος σκότωσε δύο ηλικιωμένες γυναίκες και τον ανάπηρο αδελφό τους εξαιτίας χρεών
- Ιράν: Καταδικάζει την ανεύθυνη εντολή του Τραμπ για δοκιμές πυρηνικών όπλων
- Λετονία: Υπερψηφίστηκε η αποχώρηση από τη σύμβαση για την προστασία των γυναικών
- Πενέλοπε: Η μούσα του εγκλήματος και η αιματηρή επιχείρηση της αστυνομίας
- Λιθουανία: Εκλεισε ξανά το αεροδρόμιο του Βίλνιους λόγω πτήσεων μετεωρολογικών μπαλονιών
 
 
						 
  
