Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέστη στην εν πλω τελετή υποδοχής της φρεγάτας «Κίμων», παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Θανάση Δαβάκη.
Ο κ. Τασούλας μετέβη στο νέο απόκτημα του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού με ελικόπτερο και στο ελικοδρόμιο του πλοίου τον υποδέχθηκαν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και ο κυβερνήτης του πλοίου, αντιπλοίαρχος Ιωάννης Κιζάνης. Ακολούθησε εν πλω απόδοση τιμών από πλοία του Αρχηγείου του Στόλου. Η επίσκεψη περιλάμβανε και ξενάγηση στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Ο κυβερνήτης της φρεγάτας επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Θυρεό του πλοίου, ενώ ο κ. Τασούλας πρόσφερε στον κυβερνήτη την εικόνα του Αγίου Νικολάου.
Κατά τη δήλωσή του στη γέφυρα του πλοίου, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κυβερνήτη για τον «εντυπωσιακό συμβολισμό» στον Θυρεό που φέρει τρία διαφορετικών γενεών πολεμικά πλοία και τόνισε τη σημασία της ελευθερίας.
«Σήμερα είμαστε μάρτυρες μίας εθνικής κατάκτησης. Το νέο δόγμα προστασίας της κυριαρχίας της Ελλάδος και της ειρήνης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο υλοποιείται. Η Ελλάδα σήμερα είχε την τύχη να αντικρίσει όλες τις γενιές των πλοίων, τα οποία προστάτευσαν την κυριαρχία της και συνέβαλαν στο μεγαλείο της», δήλωσε ο κ. Τασούλας.
Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο «Κίμων» ενσωματώνεται στο Πολεμικό Ναυτικό και αναμένεται η άφιξη άλλων τριών φρεγατών από τη Γαλλία, ενισχύοντας την αμυντική ικανότητα της χώρας.
«Η επιχειρησιακή του ικανότητα σε επιχειρήσεις επιφανείας, αντιαεροπορικές και ανθυποβρυχιακές είναι αφάνταστες», κατέληξε ο Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας και της ειρήνης στην περιοχή.
![]()

