Γ. Νούσκαλης στην politic: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνέρχεται σταδιακά, διαχέοντας συγκεκριμένα μηνύματα και προτάσεις»

«Φρονώ ότι με ηγέτη το νέο Πρόεδρο και με τη συνδρομή όλων των μελών και οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούμε να γειωθούμε στην κοινωνία» ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Συνέντευξη: Δημήτρης Κετικίδης

propoli

  Ο Γιώργος Νούσκαλης, είναι επίκουρος καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ και δικηγόρος με έδρα τη Θεσσαλονίκη εδώ και 32 χρόνια. Έχει διατελέσει αναπληρωματικό μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων το διάστημα 2016 – 2019, ενώ έχει συγγράψει συνολικά 4 μονογραφίες (προστασία προγράμματος η/υ, προσωπικά δεδομένα, σύστημα ποινών, ρατσιστικό έγκλημα).

  Την Κυριακή 14/4 αναδείχθηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών. Μιλώντας στην politic είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να γειωθεί στην κοινωνία με ηγέτη τον Στέφανο Κασσελάκη και να δώσει στην Ευρωβουλή τις μάχες που απαιτούνται για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

  Αναλυτικά η συνέντευξή του:

  Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πιστέψετε στην προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη και να δηλώσετε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές;

  «Φρονώ ότι με ηγέτη το νέο Πρόεδρο και με τη συνδρομή όλων των μελών και οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούμε να γειωθούμε στην κοινωνία και να δώσουμε στην Ευρωβουλή τις μάχες που απαιτούνται στα καίρια ζητήματα τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη σ’αυτην την κρίσιμη συγκυρία διεθνώς».

  Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αρχίζει να ανακτά τις δυνάμεις του και να σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό; 

  «Θεωρώ ότι το κόμμα «συνέρχεται» σταδιακά, διαχέοντας ξανά στην κοινωνία συγκεκριμένα μηνύματα-προτάγματα και προτάσεις λύσεων των μεγάλων προβλημάτων της χώρας. Αυτό φάνηκε ιδίως μετά τις τελευταίες εκλογές τόσο στις Οργανώσεις Μελών όσο και στις Νομαρχιακές Επιτροπές, μετά την περιδίνηση και την εσωστρέφεια που οδήγησε σε δύο διασπάσεις και την αποχώρηση ορισμένων βουλευτών μας και κάποιων στελεχών».

  Η αξιωματική αντιπολίτευση ανέδειξε τους 35 από τους 42 υποψηφίους της μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα, με τη συμμετοχή να κρίνεται ικανοποιητική. Θα μπορούσε αυτό να θεωρηθεί ως μήνυμα συσπείρωσης από τους ψηφοφόρους ενόψει των ευρωεκλογών;

  «Πάντοτε η εμβάθυνση της εσωκομματικής δημοκρατίας ενισχύει τη συσπείρωση αφενός και αφετέρου νοηματοδοτεί την ευθύνη και των μελών για την πορεία ενός κόμματος εντός της κοινωνίας, ενόψει του ότι δεν ψήφισαν μόνο μέλη αλλά και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

  Ποιο είναι το μήνυμα που λαμβάνετε από τους πολίτες κατά τη διάρκεια της περιοδείας σας; 

  «Το μήνυμα είναι σαφές και μη επιδεχόμενο «αστερίσκους»: Να εργαστούμε όλοι εντατικά, μεθοδικά, με πίστη και υπομονή για να μπορέσει η κοινωνία να οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε τροχιά ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας».

  Loading