Ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 800 συλλήψεις το πρώτο 15νθημερο του Απριλίου

Οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας έχουν μορφή χιονοστιβάδας τις τελευταίες εβδομάδες, με την κατάσταση να έχει ξεφύγει και την αστυνομία να προχωρά σε 831 συλλήψεις μόνο το πρώτο 15νθημερο του Απριλίου.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 45 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μόνο στην Αττική, ενώ το πρώτο 15νθήμερο του Απρίλη έγιναν συνολικά 831 συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα.

propoli

Συγκεκριμένα αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 161 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν 1.496 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 831 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 27 θύματα.

Να σημειωθεί ότι σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses», για φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Συνεχίζονται επίσης να εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Δείτε επίσης: Κορινθία: Συνελήφθη 49χρονος για ενδοοικογενειακή βία

Loading