Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά
Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΪ και είπε μεταξύ άλλων πως 7.000.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις κατά του κορονοϊού. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση, έχουν φτάσει τους 7.430.000.
Περίπου το 1/3 του πληθυσμού, δηλαδή 3.300.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με την αναμνηστική δόση σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Γεωργαντάς. Στο σύνολο των δικαιούχων της αναμνηστικής δόσης μαζί με αυτούς που εμβολιάστηκαν και το 1.300.000 που έχει προγραμματίσει το ραντεβού του για τις επόμενες ημέρες έχουμε το 75% των δικαιούχων.
«Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για υποχρεωτικότητα κάτω των 60»
Όσον αφορά το μέτρο της υποχρεωτικότητας ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι θα ακούσουν τις εισηγήσεις των ειδικών σχετικά με το αν θα πρέπει να επεκταθεί και στους πολίτες κάτων των 60.
Οι άνω των 60 ετών, σημείωσε, ότι έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση κατά ποσοστό 90%.
Δείτε επίσης: Πιερρακάκης: «Περισσότεροι από 324.000 πολίτες έχουν αποθηκεύσει το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας» (pic & vid)
- Επείγον μήνυμα του 112 για την απομάκρυνση από Άγιο Νικόλαο και Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου λόγω πυρκαγιάς
- Διεθνής κατακραυγή για το σχέδιο του Ισραήλ να καταλάβει την πόλη της Γάζας
- Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Γάζα
- Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για την κατάληψη της πόλης της Γάζας
- Κλιματική αλλαγή: Μπορούν οι παραλίες του κόσμου να επιβιώσουν χωρίς άμμο;