Τα περί εκκωφαντικής σιωπής είναι ανήκουστα όταν αφορούν την ελληνική κυβέρνηση, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς, με θέμα την απραξία της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη. «Η Ελλάδα ήταν η επισπεύδουσα χώρα που συγκέντρωσε 80 κράτη μέλη του ΟΗΕ, δεν έχει συμβεί στη διάρκεια αυτής της τραγωδίας του παλαιστινιακού», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «η λύση των δύο κρατών πρέπει να είναι αντικείμενο διεθνούς αναγνώρισης».
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση, πέντε μήνες μετά την ανάληψη του ρόλου του μη μόνιμου μέλους, συνεχίζει να παρακολουθεί με απάθεια τις σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Παλαιστίνη. «Δεν γίνεται μια κυβέρνηση η οποία απέχει από κρίσιμες ψηφοφορίες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να μας λέει ότι δεν σιωπά», είπε, καλώντας τον υπουργό να απαντήσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με τις παραβιάσεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες όπως η καταγραφή διαρκούς επιτροπής για το Παλαιστινιακό. Επίσης, τόνισε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, επισημαίνοντας ότι «1,6 δισεκατομμύρια δόθηκαν στην Παλαιστινιακή Αρχή».
«Πού είναι η εκκωφαντική σιωπή κύριε πρόεδρε;», αναρωτήθηκε ο υπουργός. «Ανέλαβαν πρωτοβουλία 80 κρατών για κοινή δήλωση, η οποία περιλάμβανε την προστασία των αμάχων στη Γάζα», είπε, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για πολιτικό μηδενισμό.
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών», κατέληξε ο υπουργός, ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για τη σημασία της διεθνούς αναγνώρισης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ